Tips για να παραμείνετε τρελά ερωτευμένοι με το άλλο σας μισό

Όσο περισσότερο σκέφτομαι την αγάπη και το γάμο, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η αγάπη δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα – είναι μια επιλογή.

Tips για να παραμείνετε τρελά ερωτευμένοι με το άλλο σας μισό
Bigstock

Ξέρετε εκείνες τις γυναίκες που κάνουν τη μητρότητα να μοιάζει ως την απόλυτη μαγεία; Η Chrissy Powers είναι μία από αυτές. Μια θεραπεύτρια και σύμβουλος γάμου στο San Diego, γράφει για όλα τα πράγματα της ζωής, την αγάπη, για την μητρότητα, για τα δύο της αγόρια και για τον surfer σύζυγό της στο ChrissyPowers.com. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα που μας άρεσε πολύ και θελήσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας μιας και είναι ό,τι χρειάζεστε αν νιώθετε ότι κάπου το χάνετε με την σχέση σας και τον σύντροφό σας.

«Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ τον άνδρα μου. Είναι ο άνδρας που διάλεξα να είναι ο συνοδοιπόρος μου στη ζωή. Ο άνθρωπος που φροντίζει μαζί μου τα παιδιά, αγαπά το σώμα μου σε όλες του τις μορφές και τα νούμερα και ο άνθρωπος που μαγειρεύει. Αλλά όπως μια μαμά γνωρίζει πολύ καλά, οι μήνες μετά τον τοκετό μπορεί να είναι πολύ δύσκολοι και φυσικά γεμάτοι με ορμόνες.

Γέννησα τον δεύτερο γιο μας πριν δύο μήνες και στο τέλος της ημέρας νιώθω ότι δεν έχω τίποτε να δώσω στον άνδρα μου.

Είναι αστείο και ειρωνικό γιατί στο τέλος της ημέρας σκέφτομαι πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι και όλα όσα κάνει για εμάς καθημερινά και να, που όταν επιστρέφει στο σπίτι γίνεται ο πομπός όλου του άγχους μου, του στρες και των νεύρων που έχω. (Μην νιώθετε άσχημα για αυτόν επειδή και εγώ έχω γίνει κάποιες φορές δικός του πομπός).

Όσο περισσότερο σκέφτομαι για την αγάπη και τον γάμο, τόσο σιγουρεύομαι ότι η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα αλλά επιλογή. Μια επιλογή που συνεχίζει να δρα ως ομάδα, σύντροφοι, ερωμένοι και γονείς μαζί.

10 βήματα για να παραμείνετε ευτυχισμένοι παντρεμένοι με παιδιά

Ρώτησα μερικούς σοφούς φίλους, έκανα συνέντευξη στον άνδρα μου και μαζί με μερικές δικές μου εμπειρίες σας δίνω τα 10 καλύτερα tips για να τα εφαρμόσετε και εσείς.

1. Να είστε στοργικοί

Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλο στο τέλος της ημέρας, χαμογελάστε και δώστε ένα φιλί.

2. Δείξτε ευγνωμοσύνη

Ευχαριστείστε ο ένας τον άλλο για τους διαφορετικούς ρόλους που έχετε μέσα στο σπίτι.

3. Μην προσπαθείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά τους

Αποδεχτείτε ο ένας τα συναισθήματα του άλλο είτε καλά είτε όχι

4. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο

Αυτό μου πήρε καιρό να το ανακαλύψω. Όταν ο σύζυγός σου είναι αρνητικός δεν χρειάζεται να είστε και εσείς αρνητική. Μην αφήνετε τα αρνητικά συναισθήματα να σας κατακλίσουν. Θυμηθείτε, τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν.

5. Μην αντιμιλάτε

Οι συζητήσεις μπορεί να μετατραπούν σε μεγάλο καυγά. Βάλτε τον εαυτό σας για λίγο στη θέση του συντρόφου σας. Πάντα να σκέφτεστε πριν ξεστομίσετε κάτι που θα το μετανιώσετε.

6. Μην κοιτάτε το σώμα σας με απάθεια

Σύμφωνα με τον άνδρα μου αυτό δεν είναι καθόλου σέξι.

7. Οι σύντροφοι λένε ο ένας στον άλλο «Είσαι όμορφη/ος»

Αν δεν λέτε στη σύζυγό σας πόσο όμορφη είναι θα πρέπει να το κάνετε. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Κάντε κομπλιμέντα σε ανύποπτο χρόνο.

8. Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλο

Σε έναν τέλειο κόσμο, τα ζευγάρια αφιερώνουν ένα τουλάχιστον βράδυ ο ένας στον άλλο. Αλλά όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

9. Να έχετε υπομονή ο ένας με τον άλλο

Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Από τα λάθη μαθαίνουμε.

10. Σ-Ε-Β-Α-Σ-Μ-Ο-Σ

Αυτό θα μοιάζει διαφορετικό σε κάθε σχέση, αλλά δείχνοντας στον άλλο σεβασμό είναι το μεγαλύτερο μυστικό. Ο σεβασμός στον γάμο μοιάζει πολύ με την αγάπη!».

* ελεύθερη απόδοση - πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved