Smoothie για να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα της οικογένειας

Το smoothie που διώχνει το κρυολόγημα.

Smoothie για να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα της οικογένειας
Bigstock

Το smoothie που βοηθά να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος περιέχει βιταμίνη C, τζίντζερ, μπανάνα, μέλι και σπανάκι.

Φαίνεται ότι κάτι «τριγυρίζει» την οικογένειά σας; Ακούτε ένα περίεργο βήχα από τον γιο σας, βλέπετε τον άνδρα σας συναχωμένο, εσείς νιώθετε λίγο περίεργα και η κόρη σας αισθάνεται μια ανεξήγητη κόπωση. Ο τρόπος για να προλάβετε αυτό που έρχεται... είναι ένα ρόφημα γεμάτο με βιταμίνες που θα βοηθήσει την οικογένειά σας να ανακάμψει.

Ο Δεκέμβρης είναι γεμάτος με βήχα, υγρές μυτούλες και ρίγη. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μην μπορείς να μυρίσεις ή να γευτείς κάτι. Σίγουρα οι ζεστές σουπίτσες, είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό της μαμάς όταν βλέπει τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος να έρχονται, όμως υπάρχουν και άλλες μαγικές συνταγές που κάνουν θαύματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Όπως για παράδειγμα το παρακάτω smoothie.

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας είναι γεμάτο με βιταμίνη C, περιέχει τζίντζερ, μπανάνα, μέλι και σπανάκι.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή για το κρυολόγημα μιας και η βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, η κρύα κρέμα από τις μπανάνες, οι βιταμίνες από το σπανάκι και το μέλι και το λίγο τζίντζερ (μπορείτε να βάλετε και καγιέν, αν θέλετε) θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τα ιγμόρειά σας. Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι ή μετατρέψτε το σε γρανίτες εάν χρειάζεται να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο των παιδιών, του συζύγου ή τον δικό σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • ½-¾ κούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι ή χυμό ανανά
  • 2 πορτοκάλια καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ.τ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κούπα σπανάκι
  • 2 παγωμένες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια

Προαιρετικά υλικά:

  • ¼-½ κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κ.τ.γ. μέλι
  • μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • μια πρέζα κουρκουμά

Πώς θα το φτιάξετε;

Η διαδικασία; Απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δυνατό μπλέντερ ή μούλτι. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα. Πολτοποιήστε πολύ καλά και σερβίρετε σε ποτήρι.

Αν έχετε πονόλαιμο, εσείς ή η οικογένειά σας, βάλτε το μείγμα σε θήκες παγωτών και φτιάξτε γρανίτες για να ανακουφιστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved