Αυτές οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μεγαλείο της οικογένειας (εικόνες)

  • Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Πότε καθιερώθηκε και πότε γιορτάζεται
  • Φωτογραφίες που «ξεχειλίζουν» από αγάπη και τρυφερότητα
Αυτές οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μεγαλείο της οικογένειας (εικόνες)
Instagram / fotografie_eweliny

Η οικογένεια είναι ίσως το βασικότερο κύτταρο της κοινωνίας και αυτήν ακριβώς τη σπουδαιότητα του θεσμού γιορτάζουμε σήμερα. Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Οικογένεια είναι οι γονείς, τα αδέρφια, η γιαγιάδες και οι παππούδες, οι θείοι, οι θείες, τα ξαδέρφια. Άνθρωποι οι οποίοι μας μεγάλωσαν και που μαζί μας μεγάλωσαν και αυτοί. Είναι το πρώτο κοινωνικό περιβάλλον που μαθαίνουμε, είναι ένα στήριγμα ζωής.

Ο θεσμός της οικογένειας και κυρίως η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες σε όλα τα είδη τέχνης. Η τέχνη της φωτογραφίας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και η φωτογράφιση οικογενειών είναι μία ξεχωριστό είδος από μόνο του.

Φωτογράφοι απαθανατίζουν μεγαλείο της οικογένειας

Όταν ένα μωρό γεννιέται

Οι φωτογράφοι που εξειδικεύονται στη φωτογράφιση νεογέννητων απαθανατίζουν μία ιδιαίτερη στιγμή. Τη στιγμή που η οικογένεια μεγαλώνει. Στιγμές ευτυχίας, χαράς που αποτυπώνουν τη δημιουργία ζωής και ένα νέο ξεκίνημα.

Από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους είναι η Monet Nicole, η οποία έχει παρευρεθεί σε δεκάδες τοκετούς γυναικών και με τον φωτογραφικό της φακό έχει απαθανατίζει τα μοναδικά στιγμιότυπα.


https://www.instagram.com/p/CcWlN94LLAh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καθημερινότητα

Την καθημερινότητα με ένα μωρό στο σπίτι αποτυπώνει η φωτογράφος Eweliny μέσα από τις φωτογραφίες της. Οι φωτογραφίες της μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα με τη φωτογράφο να δίνει σε όλες έμφαση στον φυσικό φωτισμό και την παραμικρή λεπτομέρεια.


https://www.instagram.com/p/CbqILAksaox/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μεγάλη οικογένεια: Η μεγαλύτερη ευλογία

Μία μεγάλη οικογένεια με γονείς, παιδιά, γιαγιάδες, παππούδες, θείους, θείες και ξαδέρφια είναι ευλογία και ευτυχία. Όποιοι έχουν μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον το γνωρίζουν καλά. Παρά τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων, το χάσμα γενεών, τους τσακωμούς, η αγάπη υπερισχύει και ο κάθε ένας συμβάλλει με τον τρόπο του.


https://www.instagram.com/p/CaPhkQWOJZ9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μεγαλείο της οικογένειας σε διάφορες στιγμές στην gallery που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved