Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια – Ιδέες για να περάσετε όμορφα

Τα Χριστούγεννα αποκτούν άλλο νόημα όταν είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια – Ιδέες για να περάσετε όμορφα

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο ξεχωριστές γιορτές του χρόνου και σίγουρα η αγαπημένη των παιδιών. Δεν είναι μόνο τα δώρα που περιμένουν αλλά η γενικότερη εορταστική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί για μεγάλο διάστημα εντός και εκτός σπιτιού.

Εκείνο όμως στο οποίο θα πρέπει να εστιάσετε μια μέρα σαν κι αυτή είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την αγάπη, την προσφορά και την ενότητα της οικογένειας.

Και τι καλύτερος τρόπος για να τα διδάξετε όλα αυτά στα παιδιά σας μέσα από πράξεις.

oikogeneiaka xristougenna1

Ευγνώμονες για αυτά που έχετε

Πολλοί άνθρωποι, και λόγω της πανδημίας,έχουν συνειδητοποιήσει τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή τους και δεν είναι άλλο από την υγεία. Αν μάλιστα έχουν τη δουλειά και την οικογένειά τους, πραγματικά μπορούν να αισθάνονται ευγνώμονες. Χαρείτε λοιπόν την σημερινή ημέρα ( και όχι μόνο) , απολαμβάνοντας το γιορτινό τραπέζι, την κουβέντα με τα παιδιά σας, την παρέα των δικών σας ανθρώπων.

paidikes tainies

Δημιουργήστε οικογενειακές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις

Παίξτε παιχνίδια, παρακολουθείστε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες ή πηγαίντε μια βόλτα στην στολισμένη πόλη. Ο, τι κι αν κάνετε, σημασία έχει η καλή σας διάθεση. Ακόμα κι αν τα παιδιά αντιστέκονται βρείτε έναν τρόπο να τα …παρασύρετε. Είναι βέβαιο ότι θα το ευχαριστηθούν ειδικά αν βλέπουν κι εσάς να το απολαμβάνετε.

Αυτοσχεδιάστε

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας για να κάνετε πράγματα με τα παιδιά χωρίς πρόγραμμα και πίεση. Μπορεί η ανάγκη σας για ξεκούραση να είναι μεγάλη, όμως υπερτερεί της επιθυμίας των παιδιών να είναι μαζί σας ( χωρίς τη χρήση κινητών).

oikogeneiaka xristougenna

Το μυστικό για χαρούμενες γιορτές

Υπάρχει μυστικό για να είναι οι γιορτές πραγματικά όμορφες; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ilona Boniwell αρκούν δύο απλά πράγματα, η ευγνωμοσύνη και η προσφορά.
Όπως προκύπτει από μελέτες, όταν κάποιος κάνει καλές πράξεις για τους άλλους αυτό ενισχύει την καλή διάθεση και οδηγεί σε μακροχρόνια ευτυχία.

Η προσφορά, από την άλλη, κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, πιο αισιόδοξοι ενώ τους βοηθά να συνδεθούν καλύτερα με τους άλλους.

Με πληροφορίες από το psychologies.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved