Χριστουγεννιάτικα δέντρα από σφολιάτα με σοκολάτα – Εύκολα, νόστιμα και γιορτινά

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από σφολιάτα με σοκολάτα – Εύκολα, νόστιμα και γιορτινά
Bigstock

Με μόλις τρία υλικά έχετε έτοιμο ένα λαχταριστό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. 

Εκτός από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τα μπισκότα και τις δίπλες που έχουν την τιμητική τους στις γιορτές, προσθέστε ακόμα ένα γλυκάκι στη λίστα σας: χριστουγεννιάτικα δέντρα με σφολιάτα και σοκολάτα.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα αστέρια χωρίς γλάσο - Η κλασική συνταγή των γιορτών

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα από σφολιάτα και σοκολάτα είναι από τις πιο εύκολες συνταγές που έχετε φτιάξει. Κι αυτό γιατί:

  • Φτιάχνονται μόνο με δύο βασικά υλικά.
  • Έχουν γεύση σαν σοκολατένια κρουασάν αλλά σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  • Μπορούν να γίνουν γλυκά ή αλμυρά.
  • Παρά την περίπλοκη εμφάνισή τους, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή.
  • Σερβίρονται ζεστά με άχνη ζάχαρη αλλά τρώγονται και κρύα.

Σπιτικά σοκολατένια κρακελέ - Το γιορτινό μπισκότο που λατρεύουν τα παιδιά

Χρήσιμες συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε έτοιμη σφολιάτα για ευκολία, κανονική ή χωρίς γλουτένη.
  • Αφήστε τη σφολιάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσετε.
  • Διπλώστε κάθε λωρίδα σαν ακορντεόν με τουλάχιστον τέσσερα στρώματα για τέλειο σχήμα δέντρου.
  • Όταν κόβετε το αστέρι για την κορυφή, χρησιμοποιήστε μόνο ένα στρώμα.
  • Χρησιμοποιήστε μακριά ξυλάκια για σουβλάκια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικo δέντρο (πίτσα) από σφολιάτα

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας (αποψυγμένα)
  • 1/4–1/3 φλιτζάνι σοκολατένια επάλειψη, όπως ταχίνι ή Nutella
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Βήματα

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Ανοίξτε τα αποψυγμένα φύλλα σφολιάτας. Απλώστε ένα στρώμα σοκολατένιας επάλειψης σε όλο το πρώτο φύλλο και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο.
  • Κόψτε λωρίδες περίπου 2,5 εκ. με κόφτη πίτσας. Αφήστε το μεγαλύτερο κομμάτι για τα αστέρια.
  • Πιάστε κάθε λωρίδα και διπλώστε την σαν ακορντεόν με τουλάχιστον τέσσερα στρώματα. Το πάνω μέρος πρέπει να είναι μικρό και κοντό.
  • Στην μέση κάθε δέντρου, τρυπήστε με ξυλάκι για σουβλάκια και τοποθετήστε το στο ταψί.
  • Κόψτε αστέρια από την τελευταία μεγάλη λωρίδα (μόνο ένα στρώμα) και τοποθετήστε στην κορυφή κάθε δέντρου πριν το ψήσιμο.
  • Ψήστε για 25–30 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε!
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved