4 πράγματα που δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο

Δεν χρειάζεται, δεν πρέπει, άστο καλύτερα, μην τα πεις, άσε βρε παιδάκι μου ήσυχη την εγκυμονούσα!

4 πράγματα που δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να πεις σε μια έγκυο

Μωρέ τι ωραία είναι το διάστημα αυτό που η μία μετά την άλλη οι εγκυμοσύνες φίλων, συναδέλφων και γνωστών ανακοινώνονται και θυμόμαστε κι εμείς οι υπόλοιπες την δική μας περίοδο με φουσκωμένες κοιλίτσες.

Εκεί λοιπόν που σε πιάνει ο ενθουσιασμός της εγκυμοσύνης των άλλων, φίλων, συναδέλφων, γνωστών ή συγγενών, φρόντισε να μην πεις τα παρακάτω τρυφερά λογάκια!

Είσαι έγκυος ε;

Ειδικά στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, αυτό που οι παλιές έλεγαν να δέσει το παιδί, δεν χρειάζεται να φέρεις σε δύσκολη θέση την εγκυμονούσα που μπορεί για τους δικούς της λόγους να μην πει ακόμα ότι κυοφορεί. Σκέψου λίγο πως μπορεί να είχε μια αποβολή ή πολλές, πως μπορεί να έπρεπε να κάνει εξωσωματική για να αποκτήσει αυτό το παιδί, πως η αυχενική της να μην ήταν καλή και να περνάει αυτή τη στιγμή από σαράντα κύματα, πως μπορεί απλά να μην έχει καταλάβει ακόμα τι της συμβαίνει γιατί η εγκυμοσύνη δεν ήταν προγραμματισμένη. Δείξε σεβασμό και σκέψου πως μόλις είναι έτοιμη θα σου πει το ευχάριστο νέο!

Έχεις πάρει ήδη αρκετά κιλά!

Αλήθεια τώρα; Πολλά κιλά στην έγκυο που παλεύει με κατακράτηση υγρών, με αλλαγή στο σώμα της, με τις ορμόνες της να κάνουν πάρτι, να έχει κι εσένα που θέλεις να της μιλήσεις για το πόσα κιλά θα πάρει ειδικά στους τελευταίους μήνες εγκυμοσύνης; Δείξε λίγο έλεος και άσε το γιατρό να κάνει τις απαραίτητες παρατηρήσεις.


via GIPHY


Κοιμήσου τώρα που μπορείς!

Ε, το λάθος αυτό το κάνω κι εγώ μέχρι σήμερα αλλά είμαι παθούσα. Όσο κι αν με προετοίμαζαν για την αυπνία που θα με χτυπήσει κατακέφαλα, εγώ έβρισκα τις άλλες μάνες υπερβολικές. Και να σου πω την αλήθεια, είτε πει σε μια εγκυμονούσα να κοιμηθεί, είτε όχι, αυτή πιθανότατα να σε αγνοήσει. Έχει τον ενθουσιασμό της, ένα μωρό που την κλωτσάει με μανία και πολλά πρωτόγνωρα συναισθήματα να παλέψει που το τελευταίο που θέλει είναι να κοιμηθεί! Όταν όμως έρθει η ώρα που δεν θα κοιμάται, προσφέρσου να την κρατήσεις το μωρό για μισή ωρίτσα κάποιο απογευματάκι, να κάνει κι εκείνη μια σιέστα, ένα γλυκό μπανάκι ή να φάει σαν άνθρωπος.

Κι εγώ είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη αλλά όλα πήγαν στραβά στη γέννα

Είναι αλήθεια πως μια δύσκολη εγκυμοσύνη ή μια δύσκολη γέννα μπορεί να σου αφήσει πολλά σημάδια, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Σημάδια που θέλεις να μοιραστείς για να ξαλαφρώσεις. ΑΛΛΑ μην το κάνεις σε μια κοπέλα που τώρα ξεκινάει το ταξίδι της μητρότητας, μην την αγχώνεις παραπάνω με όσα μπορεί να πάνε στραβά.

Αντίθετα, αν μια έγκυος ζητήσει την γνώμη σου, τη συμβουλή σου, ποτέ μην την αρνηθείς, αρκεί να της επισημάνεις πως κάθε εγκυμοσύνη και γέννα είναι διαφορετική!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved