«Η ερώτηση που δεν είχα καταλάβει πόσο ενοχλητική είναι μέχρι που έμεινα έγκυος»

Η Maggie Panos περιμένει το πρώτο της παιδί και μοιράζεται μαζί μας ποια είναι εκείνη η ερώτηση που την ενοχλεί πολύ να της κάνουν τώρα που είναι έγκυος.

«Η ερώτηση που δεν είχα καταλάβει πόσο ενοχλητική είναι μέχρι που έμεινα έγκυος»

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις πολλές, συνηθισμένες ερωτήσεις που μου έκαναν γύρω από τη ζωή μου: «Όχι, δεν ξέρω σε ποιο Κολέγιο θα πάω», «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πού θα πάμε μήνα του μέλιτος», «Ναι, περιμένουμε μωρό».

Φυσικά, δεν είναι αυτό που θέλουν να μάθουν. Οι περισσότεροι ρωτάνε αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι και είναι μια απόλυτα φυσιολογική ερώτηση. Αισθάνομαι ένοχη που τόσα χρόνια έκανα και εγώ την ίδια ερώτηση στις εγκύους. Τώρα όμως με όλες τις ορμόνες μου να χορεύουν μέσα στο σώμα μου αυτή η ερώτηση με ενοχλεί πολύ!

Έχω απαντήσει ήδη σε δεκάδες άλλες τυπικές ερωτήσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη μου: «Ναι, είναι το πρώτο μας παιδί», «Όχι, δεν έχω πρωινές ναυτίες», «Ναι, οι γονείς μας είναι πολύ ενθουσιασμένοι», «Όχι, δεν έχουμε σκεφτεί ονόματα ακόμα». Η ερώτηση όμως για το αν είναι αγόρι ή κορίτσι είναι η πιο ενοχλητική για εμένα ίσως γιατί υποδηλώνει ότι υπάρχει μια σωστή ή μια λάθος απάντηση αλλά και γιατί οι άλλοι βρίσκουν ευκαιρία να πούνε τη γνώμη τους για ένα θέμα που δεν τους αφορά: Αν είναι αγόρι, ζήτω! Θα είναι ωραίο να υπάρχει ένας μεγάλος αδελφός να προσέχει τα μικρότερα αδέρφια. Αν είναι κορίτσι, τι καλά! Τα ρούχα των κοριτσιών είναι πολύ πιο χαριτωμένα από τα αγορίστικα.

Αν πάλι δεν δώσετε μια σαφή απάντηση άμεσα ακολουθεί και άλλη ερώτηση «Σκέφτεστε να κάνετε και δεύτερο παιδί σύντομα;».

Δεν είμαι της άποψης ότι το φύλο δεν έχει καθόλου σημασία. Το φύλο του παιδιού μας είναι μια θεμελιώδης πληροφορία για μένα και το σύζυγό μου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή είναι το πρώτο μας μωρό και αντιμετωπίζουμε τόσα άγνωστα στοιχεία οπότε το να γνωρίζουμε το φύλο του είναι μια πρώτη ιδέα για το τι να περιμένουμε. Δεν σκοπεύουμε να βάψουμε ροζ ή μπλε το παιδικό δωμάτιο, θέλουμε απλώς να γνωρίζουμε όσα περισσότερα γίνεται για αυτόν τον μικροσκοπικό άνθρωπο που μεγαλώνει μέσα μου. Σκοπεύουμε να μάθουμε το φύλο του μωρού μας και σκοπεύουμε να το αποκαλύψουμε και στους δικούς μας ανθρώπους.

Μόλις γεννήσω είμαι σίγουρη πως θα έρθω αντιμέτωπη με ένα νέο πλήθος ερωτήσεων όπως αν κοιμάμαι αρκετά και πότε σκοπεύουμε να κάνουμε δεύτερο παιδί. Ελπίζω οι δικοί μου, οι φίλοι μου να μην παρεξηγηθούν αν νιώθω θυμωμένη και δεν τους απαντάω.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ρωτάνε, έχουν καλές προθέσεις. Αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται. Και γι’ αυτό νιώθω ευλογημένη. Αλλά εν τω μεταξύ θα σας πω αν είναι αγόρι ή κορίτσι το όταν θα το μάθω κι εγώ, την επόμενη εβδομάδα.

Θέλω να το ξέρετε, θέλω να το μάθετε - απλά δεν θέλω να ρωτάτε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved