Να κοιτάς τη δουλειά σου και μην ασχολείσαι με το αν δίνω ακόμα πιπίλα στο παιδί μου

Αν είσαι μανούλα, τότε το πιο πιθανό είναι πως έχεις συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πολλοί (μα πολλοί) «ειδικοί» γύρω σου, οι οποίοι «τρελαίνονται» να δίνουν συνεχώς συμβουλές για το πώς πρέπει να μεγαλώνεις «σωστά» το παιδί σου.

Μία Μαμά
Να κοιτάς τη δουλειά σου και μην ασχολείσαι με το αν δίνω ακόμα πιπίλα στο παιδί μου

Πρόκειται για φίλους, γνωστούς και κυρίως συγγενείς που έχουν γνώμη για τα πάντα: Από τον τρόπο που θηλάζεις μέχρι το τι ρούχα φοράς στο παιδί σου και φυσικά, το γιατί του δίνεις ακόμη πιπίλα! Αυτό το τελευταίο θέμα με έκανε έξω φρενών πριν από λίγες ημέρες και στάθηκε η αφορμή να μοιραστώ μαζί σας την άποψη και τα συναισθήματά μου περί του θέματος!

Το τελευταίο διάστημα έχω δεχθεί επιπλήξεις από τον περίγυρό μου, αναφορικά με το θέμα της πιπίλας. «Το παιδί σου μεγάλωσε πια», «Πρέπει να σταματήσεις να του δίνεις πιπίλα», «Θα χαλάσουν τα δόντια του…», λένε και χωρίς να με ρωτήσουν τραβούν με θράσος την πιπίλα από το στόμα του μικρού μου!

Με ποιο δικαίωμα θα μου πει κάποιος τι είναι σωστό ή όχι για το δικό μου παιδί; Το γεγονός ότι πλέον περπατάει και σταμάτησε να θηλάζει σημαίνει ότι δεν είναι πια το μωρό μου; Ακόμη και αν σύμφωνα με τους «ειδικούς» κάνω λάθος, δεν ανέχομαι να δέχομαι συμβουλές από ανθρώπους που δεν μπορούν να φροντίσουν για τη δική τους ζωή και ειδικότερα, από άτομα στα οποία δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να επιβληθώ!

Πήρα ποτέ το τσιγάρο από τα χέρια σου; Πέταξα ποτέ το ανθυγιεινό φαγητό που τρώει στο πάτωμα; Σου έκανα υποδείξεις για το πώς πρέπει να ζεις; Σε αντίθεση με εσένα, εγώ γνωρίζω πολύ καλά τη θέση μου και κυρίως, το αν πρέπει να δίνω ακόμη πιπίλα στο παιδί μου. Όσον αφορά στο αν θα καταστρέψω τα δόντια του, δεν χρειάζεται να ανησυχείς διότι τον πηγαίνω συχνά στον οδοντίατρο. Το πιο πιθανό είναι, βέβαια, ότι αυτό δεν σε ενδιαφέρει… Το μόνο που σε νοιάζει είναι να εντοπίζεις τα «σφάλματά» μου!

Την επόμενη φορά που θα με συναντήσεις, λοιπόν, καλό είναι να κρατήσεις την άποψή σου για τον εαυτό σου. Η υποκρισία και οι «σοφές» σου συμβουλές με κούρασαν.

Η κάθε μητέρα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το παιδί της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την κρίνει για τον τρόπο που επιλέγει να το αναθρέψει και κυρίως, για το αν του δίνει ακόμη την αγαπημένη του πιπίλα!

πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης:

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις εάν έρθεις σπίτι μου απροειδοποίητα

Το ξέσπασμα μίας μαμάς: «Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν, επειδή έχω 4 παιδιά»

Το γράμμα μίας μαμάς στις υιοθετημένες κόρες της, ανήμερα της υιοθεσίας, θα σας συγκινήσει (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved