Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις εάν έρθεις σπίτι μου απροειδοποίητα

Εάν είσαι κι εσύ μια μαμά με full-time δουλειά, ένα τρίχρονο παιδί και ένα μωρό μόλις έξι μηνών, ένα μεγάλο σκυλί κι έναν άντρα, τότε καταλαβαίνεις απόλυτα πως το να έρχονται σπίτι σου απροειδοποίητα επισκέπτες, είναι κάτι που ούτε εσύ αλλά ούτε και εκείνοι θέλουν.

Μία Μαμά
Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις εάν έρθεις σπίτι μου απροειδοποίητα

Όμως, συμβαίνει. Και συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ότι περίμενα. Οπότε κι εγώ με τη σειρά μου, παρακάτω σου παραθέτω μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν έρθεις να χτυπήσεις το κουδούνι του σπιτιού μου:

Θα με βρεις να φοράω ένα κολάν και ένα over-sized πουλόβερ.

Τα μαλλιά μου θα είναι πιασμένα πάνω και δεν θα φοράω ίχνος makeup στο πρόσωπό μου. Το πιο πιθανό είναι να κρατάω το μωρό στην αγκαλιά, ενώ αυτό κλαίει που γαβγίζει ο σκύλος. Επειδή χτύπησε το κουδούνι.

Θα αφήσω τον σκύλο ελεύθερο, διότι δεν μπορώ να κρατάω και παιδιά και σκυλιά, οπότε μάλλον θα αρχίσει να πηδάει πάνω σου και να σου λερώνει τα ρούχα. Μέχρι να αφήσω το μωρό στο καρεκλάκι του, ώστε να τον βγάλω στην αυλή.

Ύστερα θα σου ζητήσω «συγνώμη» και θα σε ρωτήσω αν θέλεις να σου προσφέρω κάτι. Μέχρι που θα πεις «ναι» και μάλλον η ημέρα μας μαζί θα έχει μέλλον.

Δεν θα προλάβω να σου μιλήσω, γιατί το μωρό θα πεινάει και το τρίχρονο παιδί μου θα έχει απλώσει όλα του τα παιχνίδια στο σαλόνι. Θα σου ζητήσω «συγνώμη» για την ακαταστασία. Μέχρι να θυμηθώ πως κι εσύ είσαι μαμά και το σπίτι σου μοιάζει υπέροχα καθαρό.

Στον καναπέ που κάθεσαι, μπορεί να βρεις κάποια κάλτσα και όταν πας να σηκωθείς ίσως πατήσεις κάποιο μικροσκοπικό παιχνίδι που δεν είδες πριν. Όταν σταματήσει το μωρό να κλαίει, εγώ θα έχω λερωθεί και θα πρέπει να το κάνω βόλτες, ώστε να ρευτεί. Ο σκύλος θα φωνάζει από έξω και το τρίχρονο παιδί μου θα ζητάει το tablet.

Μόλις ηρεμίσουν όλοι, θα πρέπει να κάνω κάποια δουλειά στο σπίτι, όπως το να πλύνω τα πιάτα ή να μαζέψω τα παιχνίδια του μικρού. Και τότε θα σου μιλάω, καθώς κάνω και τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Εάν είσαι φίλη μου, θα καταλάβεις και θα με βοηθήσεις. Εάν είσαι οικογένεια, οι ρόλοι μας θα αντιστραφούν από ένα σημείο και μετά. Εάν είσαι απλώς μια γνωστή μου, που πέρασε για ένα «γεια», θα φρικάρεις. Εσύ που ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, κάποια στιγμή θα φύγεις.

Το πρόβλημα είναι πως εάν ήμουν 25 χρονών και έλεγες πως θα ζήσω κάτι τέτοιο, μάλλον δεν θα το περίμενα. Τώρα, απλώς ζω το όνειρο. Απλώς όχι το ίδιο όνειρο με αυτό που είχα στα 25 χρόνια μου…

πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης:

Έχεις παιδιά; Τότε θα έχεις ζήσει ανάλογες καταστάσεις (photos)

Μαμάδες, σταματήστε να ζητάτε συγγνώμη γιατί το σπίτι σας είναι ακατάστατο

Μανούλες, δεν έγινε και τίποτα αν το σπίτι μας δεν λάμπει! Είναι καλύτερο να «λάμπουν» τα παιδιά μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved