Σταμάτησα τον θηλασμό και νιώθω θλίψη και ανακούφιση

Η Crystal μοιράζεται τη δική της εμπειρία θηλασμού 

Σταμάτησα τον θηλασμό και νιώθω θλίψη και ανακούφιση
Bigstock

Τέλος. Θήλασα για 13 μήνες. Αυτούς τους 13 μήνες δέθηκα με το μωρό, αν και όχι από την πρώτη στιγμή. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ο θηλασμός επηρέασε το κομμάτι του δεσίματος, ή τουλάχιστον όχι μέχρι και κάποιους μήνες μετά τον τοκετό.

Ο θηλασμός ήταν αγωνιώδης, απρόβλεπτος, άβολος και ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερος, τρυφερός και ωφέλιμος. Σίγουρα αντιφατικός.

Όταν γύρισα στη δουλειά, η άντληση με το θήλαστρο δεν ήταν σίγουρα μία ευχάριστη εμπειρία. Κάπως έτσι καθορίστηκε το απρόθυμο τέλος στο ταξίδι του θηλασμού στους 13 μήνες. Δεν ήθελα πια να αντλώ γάλα στη δουλειά και αναπόφευκτα θα έπρεπε να δρομολογήσω τον αποθηλασμό.

Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να θηλάσω το μωρό μου. Ήθελα να το κάνω για πολλούς λόγους, αλλά όσα έβλεπα στο διαδίκτυο με έκαναν να το σκέφτομαι ως κάτι τόσο λαμπερό και ρομαντικό. Ντρεπόμουν επειδή κάτι που θεωρούνταν τόσο φυσικό, δεν το ένιωθα εγώ έτσι. Επειδή δεν αγάπησα τον θηλασμό όπως έβλεπα ότι έκαναν άλλες μαμάδες ή όπως νόμιζα ότι θα έκανα κι εγώ. Η εμπειρία μου ήταν απρόσμενη και είναι οκ.

Να περιμένεις το απρόσμενο ή ακόμα καλύτερα, να έχεις τη δική σου εμπειρία. Το συνειδητοποιώ αυτό όλο και περισσότερο, αλλά αυτό είναι μία ανάρτηση που θα κάνω μία άλλη φορά.

Νιώθω θλίψη και ανακούφιση που τελείωσε. Νιώθω ελεύθερη και ξέρω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Είναι από τα πράγματα στη ζωή μου που διαχειρίστηκα με αποφασιστικότητα παρόλο που υπέφερα από επιλόχειο κατάθλιψη τότε.

Με κάποιον τρόπο ο θηλασμός ήταν το μόνο το οποίο ένιωθα ότι μου έδινε κάποια αξία τότε. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται απαίσιο, είναι όμως η αλήθεια.

Ένιωθα τόσο λίγη σε σχέση με όλα τότε που είχα βουτήξει στο σκοτάδι της κατάθλιψης. Ο θηλασμός ήταν η ασφάλειά μου. Με έκανε να νιώθω απαραίτητη. Ήταν το μόνο το οποίο μπορούσα να καταφέρω και που δεν με έκανε να νιώθω παντελώς άχρηστη. Όσο λυπηρό και αν ακούγεται, είναι η αλήθεια.

Είμαι τόσο περήφανη και για τους δύο μας.

Περάσαμε από το να σου δίνω το πρωτόγαλα με τη σύριγγα, την άντληση και τον θηλασμό σαν επαγγελματίες. Τα καταφέραμε, μωρό μου.

thilasmos-mama-crystal.jpg

Instagram / circadian.crysta

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved