«Η ροή του γάλακτος μειώθηκε εξαιτίας του άγχους μου»

Μία μαμά μιλά για το άγχος μετά τον τοκετό, τις δυσκολίες στον θηλασμό και τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων. 

Μία Μαμά
«Η ροή του γάλακτος μειώθηκε εξαιτίας του άγχους μου»

Instagram / @lex.fitzgerald

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν θολές. Βιώνω έντονο άγχος μετά τον τοκετό, το οποίο έχει διαγνωσθεί και ιατρικά. Τότε ο κόσμος μ ου είχε καταρρεύσει όταν πήρα στα χέρια μου τα αποτελέσματα. Τα ραντεβού με τους ειδικούς, φράσεις όπως «προσδοκίες ζωής» και «ποιότητα ζωής», το ότι διάβαζα ό,τι δύσκολο μπορεί να συναντούσα στο μέλλον, πραγματικά με κατέστρεψε.

Η ροή του γάλακτος μειώθηκε εξαιτίας του άγχους μου. Το ένιωσα μέσα σε μ ία νύχτα. Το σώμα μου αποφάσισε να σταματήσει να παράγει γάλα. Η μικρή μου, 4 μηνών τότε, άρχισε να δυσκολεύεται να θηλάζει και κάπως έτσι, μέσα σε λίγε μέρες, η μητρότητα όπως τη βίωνα άλλαξε εντελώς. Όσο περισσότερο πάλευα για να σώσω ό,τι μπορώ για συνεχίσω να βγάζω γάλα, τόσο περισσότερο το σώμα μου με πολεμούσε και το ίδιο και η Sawyer.

Έτσι, χθες το βράδυ ζήτησα βοήθεια από ένα γκρούπ μαμάδων στον Facebook. Μία μαμά, παραγματικός άγγελος, μου απάντησε και με ρώτησε εάν ήθελα να μου δώσει μητρικό γάλα που είχε σε απόθεμα στην κατάψυξη. Δεν το χρειαζόταν γιατί είναι δασκάλα και δούλευε από το σπίτι. Αφού το πήρα, όταν γυρνούσα σπίτι, άνοιξα το ψυγειάκι και έβαλα τα κλάματα. «Απόλαυσέ το Sawyer» είπα.

Κάποιες φορές, σε αυτό το μοναχικό ταξίδι της μητρότητα, συναντάμε κάποιους ανθρώπους που μας υπενθυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε σε όλο αυτό μαζί. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε ατυτή τη μαμά που με βοήθησε να θρέψω το μωρό μου και που με βοήθησε να ξεπεράσω μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής μου.

mama-mitriko-gala.jpg

Instagram / @lex.fitzgerald

Πηγή κειμένου: Instagram / @lex.fitzgerald

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved