Η κόρη μου είναι 10 στην ηλικία που τα παιδιά αποκτούν το πρώτο τους κινητό

Μια μαμά γράφει γιατί δεν αγόρασε κινητό στην κόρη της, παρόλο που είναι 10 ετών.

Η κόρη μου είναι 10 στην ηλικία που τα παιδιά αποκτούν το πρώτο τους κινητό

Μικρό κορίτσι κρατά στο χέρι του κινητό τηλέφωνο και χαμογελά

Bigstock

Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε από την Brooke Shannon στην ιστοσελίδα της Wait Until 8th.

Η μικρότερη κόρη μου έγινε σήμερα 10 ετών.

Τα δέκα είναι η μέση ηλικία που τα παιδιά αποκτούν το πρώτο τους κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχει κινητό τηλέφωνο για να ξετυλίξει η αγάπη μου σήμερα. Το Snapchat, το BeReal, το TikTok και το Instagram θα πρέπει να περιμένουν.

Αντ΄αυτού, θα πάρει για δώρο ένα υπέροχο επιτραπέζιο παιχνίδι, μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια, όμορφα ρούχα και πεντανόστιμες σοκολάτες για να γλυκαθεί.

Όταν η μεγαλύτερη κόρη μου έγινε 10 ετών, πριν πέντε χρόνια, είχαμε αποφασίσει ότι θα καθυστερήσουμε την αγορά του κινητού τηλεφώνου μέχρι να τελειώσει την Β' γυμνασίου.

Ανησυχούσαμε για τον τρόπο που τα κινητά τηλέφωνα διαγράφουν τη μαγεία της παιδικότητας με ένα απλό σκρολάρισμα και ένα swipe. Θέλαμε η παιδική ηλικία των κορών μας να είναι διαφορετική.

Ανησυχούσαμε επίσης για την απόσπαση της προσοχής τους από τα μαθήματά του, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης και φυσικά την πρόσβαση των κοριτσιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Έτσι, περιμέναμε. Και περιμέναμε με μερικούς φίλους που είχαν την ίδια άποψη με εμάς.

Περιμέναμε στο δημοτικό. Περιμέναμε μέχρι που ένα μεγάλο γκρουπ παιδιών αγόρασε κινητά τηλέφωνα. Και περιμέναμε εμείς μέχρι την Β' γυμνασίου αν και συνεχίζαμε να πιστεύουμε ότι δεν χρειαζόταν ακόμη κάποιοι κινητό τηλέφωνο.

Όσο περιμέναμε, συζητήσαμε.

Συζητήσαμε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, το sexting και την πορνογραφία. Μοιράστηκα μαζί της άρθρα και ιστορίες για τον τρόπο που επηρεάζουν τα social media τα παιδιά και ειδικά τα κορίτσια.

Συζητήσαμε για το πώς πολλά κορίτσια κατεβάζουν εφαρμογές με φίλτρα, όπως το Facetune για να δείχνουν λεπτότερες, ομορφότερες και πιο σέξι στην ηλικία των 12 ετών. Μιλήσαμε για το πώς το photoshop στις φωτογραφίες του εαυτού της μπορούν να επηρεάσουν την ιδέα που έχει για το σώμα της και την αυτοπεποίθησή της.

Συζητήσαμε για το πώς ένας μαθητής στην γειτονιά μας εκβιάστηκε που μοιράστηκε γυμνές του φωτογραφίες στο SnapChat.

Συζητήσαμε για τους έφηβους που πεθαίνουν καθημερινά από ναρκωτικά που βρίσκουν στα social media.

Συζητήσαμε για το πώς συγκεκριμένες φιλίες αλλάζουν αφού ο ένας φίλος αγοράζει κινητό τηλέφωνο ή «τρώει» χρόνο στο Instagram.

Μιλήσαμε για το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας κάνουν τις πλατφόρμες τους εθιστικές αφού παρακολουθήσαμε μαζί το Social Dilemma.

Κάθε μία από αυτές τις συζητήσεις ήταν σημαντική και δεν υπάρχει περίπτωση να είχαν γίνει πριν τα 10 της. Χρειαζόμασταν αυτόν τον χρόνο.

Όταν ήρθε η ώρα, ήταν έτοιμη. Απέκτησε το κινητό της τηλέφωνο πριν ξεκινήσει την Γ' γυμνασίου πριν από μερικούς μήνες. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά χωρίς παιχνίδια, χωρίς κοινωνικά μέσα, χωρίς πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο και χωρίς κατάστημα εφαρμογών. Μπορεί να τηλεφωνήσει, να στείλει μήνυμα, να ακούσει μουσική και να επικοινωνήσει με τους φίλους και τους συμμαθητές της, επίσης έχει εφαρμογές που είναι απαραίτητες για το γυμνάσιο. Αυτό είναι όλο.

Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και με την μικρότερη κόρη μου. Θα της τραγουδήσουμε το «Happy Birthday» σήμερα και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για να την προετοιμάσουμε για μια συσκευή που θα χρειαστεί να πάρει στα χέρια της σε μερικά χρόνια από τώρα.

Είμαστε ευγνώμονες για το χρόνο που έχουμε μπροστά μας, χωρίς τους περισπασμούς και τους κινδύνους που έρχονται μαζί με την αγορά ενός smartphone. Είμαστε ευγνώμονες που μερικοί από τους φίλους της περιμένουν μαζί με εκείνη για το δικό τους πρώτο κινητό τηλέφωνο.

πηγή: Brooke Shannon / Wait Until 8th.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved