Σε ποια ηλικία μπορούν οι γονείς να δώσουν κινητό στο παιδί;

Τι λένε οι ειδικοί.

Σε ποια ηλικία μπορούν οι γονείς να δώσουν κινητό στο παιδί;

Η απόφαση σχετικά με το πότε θα αγοράσετε κινητό τηλέφωνο στο παιδί σας δεν έχει να κάνει με την ηλικία περισσότερο αλλά κυρίως με τον τρόπο χρήσης του, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η ψυχολόγος Catherine Steiner-Adair, συγγραφέας του The Big Disconnect , λέει ότι η πραγματική ερώτηση δεν αφορά ποια είναι η «σωστή» ηλικία που ένα παιδί θα μπορεί να έχει κινητό, αλλά το αν το παιδί είναι αναπτυξιακά έτοιμο να έχει «πλήρη πρόσβαση στον κόσμο των ενηλίκων» .

«Γνωρίζετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να έχει κινητό όταν του έχετε μιλήσει για το τι σημαίνει υπεύθυνη χρήση, κάνοντας το πράξη και οι ίδιοι», λέει η Kerry Gallagher, ειδική σε θέματα ψηφιακής μάθησης στο St. John's Prep στο Danvers της Μασαχουσέτης.

Πριν δώσετε κινητό τηλέφωνο στο παιδί , σκεφτείτε τα εξής:

Προτεραιότητες

Είστε μια οικογένεια που εκτιμά την τεχνολογία; Εκτιμάτε τη διδασκαλία ενσυναίσθησης και καλοσύνης; Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα; Είναι σημαντικό για εσάς να τρώτε μαζί ως οικογένεια;Ο καθορισμός των οικογενειακών αξιών ανεξάρτητα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ,βοηθούν στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευές - όχι μόνο από το παιδί σας αλλά και από εσάς. Η σωστή χρήση του κινητού από το παιδί είναι δική σας ευθύνη. Εκπαιδεύστε το σωστά και θέστε κανόνες.

Μιλήστε για την τεχνολογία με το παιδί σας

Ξεκινήστε μια συζήτηση σχετικά με την τεχνολογία και τη χρήση της. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με το τι απολαμβάνει το παιδί σας να κάνει. Ποιο παιχνίδι ή βίντεο του αρέσει; Μάθετε γιατί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι ένα μήνυμα ότι το παιδί σας ενδιαφέρεται να κάνει μια παρόμοια δραστηριότητα. Ζητήστε επίσης να σας πει πώς αισθάνεται αφού έχει παίξει πολλά βιντεοπαιχνίδια, έναντι του πώς αισθάνεται αφού διαβάζει για λίγο. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε το παιδί να μάθει τελικά πώς να … ρυθμίζει τη σχέση του με ηλεκτρονικές συσκευές.

Ενημερωθείτε για τις επιλογές

Πολλές εταιρείες έχουν προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ή με κατάλληλα αναπτυξιακά προνόμια, όπως δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων κειμένου μόνο σε γονείς ή σε ορισμένο αριθμό εγκεκριμένων φίλων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές και με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συχνά οι γονείς γνωρίζουν λιγότερα από τα παιδιά γι΄αυτό πρέπει να φροντίσουν να ενημερωθούν.

Πηγή: gse.harvard.edu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved