«Οι μαμάδες δε σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε»

Γιατί η μητρότητα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο.

Μία Μαμά
«Οι μαμάδες δε σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε»
Instagram / hollie.decruz

Η Hollie Decruz είναι μαμά και συγγραφέας. Μέσα από το προφίλ της στο Instagram μοιράζεται συχνά σκέψεις και εμπειρίες που σχετίζονται με τη μητρότητα και όλα όσα βιώνει με τα παιδιά της.

«Αυτοί οι δύο μου πήραν όλη την ενέργεια χθες. Έκλαιγα, δεν είχα άλλη υπομονή, μιλούσα απότομα. Σήμερα ζήτησα συγγνώμη και ένιωσα καλά. Είμαι άνθρωπος και το ίδιο και εσύ.

Ας πάρουμε όλοι μαζί μία ανάσα έτσι; Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα.» έγραψε σε μία από τις πιο πρόσφατες.

https://www.instagram.com/p/CmOVabqIlKi

Σε μία από αυτές μιλάει για το άγνωστο ταξίδι της μητρότητας και για το πώς η ζωή με τα παιδιά την έχει κάνει να επαναπροσδιορίσει σημαντικά πράγματα.

«H τρίτη φορά είναι η καλύτερη

Ειλικρινά πιστεύω ότι οι μαμάδες δε σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε. Το κάθε ένα από τα παιδιά μας είναι εδώ για να μας διδάξει κάτι, να μας δώσει τα μαθήματα που χρειαζόμαστε και να μας κάνει να ξεχάσουμε τα όρια των προσδοκιών μας και της ανάγκης μας για έλεγχο.

Αυτή η μικρή ψυχούλα είναι εδώ για λιγότερο από έναν μήνα, κι όμως μου έφερε τόση πολύ περισσότερη αγάπη από αυτήν που πίστευα ότι χρειαζόμουν. Κοιτάζω τα μάτια του και νιώθω σαν να τον ήξερα για όλη μου τη ζωή και πιο πριν. Είναι ένα ιδιαίτερο είδος μαγείας που ίσως αρχίζω να πιστεύω όσο μεγαλώνω. Δεν έχει να κάνει με εμένα ή αυτό, αλλά με τη δυάδα μας.

Και έτσι ξυπνάμε και βλέπουμε τι θα μας φέρει η μέρα. Χωρίς προσδοκίες, χωρίς πίεση, χωρίς ίσως. Απλώς βλέπουμε που θα μας πάει η ενέργειά μας και δεχόμαστε όλη τη βοήθεια που μας προσφέρεται στην πορεία. Οι μέρες αυτές είναι τόσο ιερές και περνάνε τόσο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή είμαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είμαι και για πρώτη φορά και τίποτα πέρα από αυτό δε με νοιάζει.»

https://www.instagram.com/p/Ciet3DpocoZ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved