Το σώμα σου είναι υπέροχο. Σταμάτα να το μισείς και ξεκίνα να νιώθεις ευγνώμων για αυτό

Μία Μαμά
Unsplash.com / Flávia Gava

Το σώμα σου άλλαξε, το μέσα σου άλλαξε, έχασες μαλλιά, τα πόδια πρήστηκαν, το δέρμα σου τεντώθηκε και κυριολεκτικά μεγάλωσες έναν άλλον άνθρωπο μέσα σου. Πόσο τρελό είναι αυτό;

Το σώμα μου φτιάχτηκε για να αλλάξει

Το δέρμα μου έπρεπε να τραβηχτεί. Η κοιλιά μου έπρεπε να μεγαλώσει. Τα όργανά μου έπρεπε να μετακινηθούν. Οι ορμόνες μου έπρεπε να αλλάξουν. Και το σώμα μου δεν έπρεπε να γίνει όπως ήταν πριν.

Ναι, μπορεί να είμαι στα ίδια κιλά όπως πριν την εγκυμοσύνη, όμως το σώμα μου δεν μοιάζει ίδιο με εκείνο που είχα πριν αποκτήσω παιδιά. Και αυτό είναι εντάξει.

Κάποια σώματα είναι ακριβώς όπως ήταν και πριν την εγκυμοσύνη και άλλα όχι. Ένα σώμα δεν είναι καλύτερο από ένα άλλο. Όλα τα σώματα είναι όμορφα και ιδιαίτερα το δικό σου, μαμά, γιατί μέσα σε αυτό μεγάλωσε ένας άνθρωπος!

Το σώμα σου άλλαξε, το μέσα σου άλλαξε, έχασες μαλλιά, τα πόδια πρήστηκαν, το δέρμα σου τεντώθηκε και κυριολεκτικά μεγάλωσες έναν άλλον άνθρωπο μέσα σου. Πόσο τρελό είναι αυτό;

Δεν πρέπει να κοιτάς ποτέ τον εαυτό σου με αποστροφή γιατί το σώμα σου δημιούργησε ζωή και πραγματοποίησε ένα θαύμα. Αυτές οι ραγάδες είναι τατουάζ που σου χάρισε ο Θεός. Αυτό το χαλαρό δέρμα είναι το μαλακό μαξιλάρι για να μπορεί να ακουμπάει το μωρό σου το κεφαλάκι σου.

Το σώμα σου είναι υπέροχο.Σταμάτα να το μισείς και ξεκίνα να νιώθεις ευγνώμων για αυτό.

Ευχαρίστησέ το που σου έδωσε ένα παιδί.

Ευχαρίστησέ το που σε βοήθησε να τα βγάλεις πέρα στον τοκετό.

Ευχαρίστησέ το που παράγει γάλα για το μωρό σου.

Ευχαρίστησέ το που σου δίνει τη δυνατότητα να κρατάς αγκαλιά τα παιδιά σου.

Ευχαρίστησέ το που δεν τα παρατάς.

Το σώμα σου είναι πανέμορφο και κάθε αλλαγή μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό απλά υπενθυμίζει την υπέροχη ψυχή που έφερες στον κόσμο.

* ανάρτηση από Instagram / aj_kellss

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved