«Μια μέρα θα με ρωτήσετε για αυτή τη στιγμή»

Η Emma Heaphy, συγγραφέας, μοιράζεται καθημερινά στιγμές της μητρότητας και τα κείμενά της μας κάνουν να ταυτιζόμαστε μαζί της.

«Μια μέρα θα με ρωτήσετε για αυτή τη στιγμή»
instagram @wordsof_emmaheaphy

Μια μέρα θα καθόμαστε μαζί και θα με ρωτήσετε για αυτή τη στιγμή

Θα κοιτάξουμε τις παλιές μας φωτογραφίες και θα μιλήσουμε για το στάδιο της ζωής που δεν θα θυμάστε πολλά, αλλά που δεν θα μπορέσω εγώ ποτέ να ξεχάσω. Εκείνο το όμορφο και χαοτικό στάδιο με τα μικρά χέρια και πόδια που προκαλούσαν ακαταστασία και που με γέμιζαν με πολλά συναισθήματα.

Μέχρι τότε θα φαίνομαι διαφορετική στις φωτογραφίες, ο χρόνος θα με έχει γεράσει. Πιθανότατα θα σχολιάσετε το τότε χρώμα των μαλλιών μου ή θα γελάσετε με το τότε στυλ μου ή θα μου πείτε πόσο νέα έδειχνα.

Και θα γελάσω κι εγώ. Και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Και θα συγκρίνω τον εαυτό μου τώρα με τον εαυτό μου τότε.

Γιατί για αυτό θα πρόκειται.

Και τότε θα σας πω περισσότερα

Θα σας πω ότι αυτό ήταν τότε, αυτό ήμουν εγώ, αυτό ήμασταν εμείς. Ήσασταν τόσο μικρά και εγώ τόσο νέα.

Θα σας πω ότι ζούσαμε εδώ σε αυτό το σπίτι, σε αυτή την κουζίνα, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Σας κράτησα έτσι και σας έβλεπα έτσι.

Θα σας πω για τότε που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, κάνατε κύκλους γύρω μου όλη μέρα και ήμουν κουρασμένη. Ήμουν πάντα κουρασμένη. Σας άρεσε να είστε απασχολημένοι, αλλά αυτό με κρατούσε σε εγρήγορση.

Θα σας πω ότι μοιραστήκαμε πολλές μονόπλευρες ιστορίες στο νεροχύτη, στο μπάνιο ή οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Και δάκρυα και γέλια. Ήταν όλα πιο εύκολα τότε, παρόλο που τα ένιωθα πιο δύσκολα.

Θα σας πω πράγματα για τον εαυτό σας που δεν τα ξέρετε ήδη και θα είμαι η πρώτη που θα παραδεχτώ ότι δεν ήμουν τέλεια. Αλλά ήμουν εκεί για εσάς. Ήμασταν εκεί ο ένας για τον άλλον.

Θα σας πω ότι αυτές ήταν οι καλύτερες μέρες. Εμείς στο σπίτι, να κάνουμε τα πάντα κάποιες μέρες και τίποτα κάποιες άλλες μέρες. Όλα προχωρούσαν πολύ γρήγορα.

Μπορεί να μην σκέφτομαι να σας το πω, αλλά θα ήθελα να το ξαναζήσω αυτό.

Θα ήθελα να επιστρέψω πίσω μόνο σε εμάς. Για να είναι κάτι παραπάνω από μια εκ των υστέρων σκέψη.

Αλλά δεν θα μπορέσω.

mama-mitrotita-kathimerinotita.jpg

Θα σας πάω λοιπόν εκεί πίσω μαζί μου, με τις φωτογραφίες μου, τις ιστορίες και τις αναμνήσεις μου που προκαλούνται από όλα τα μικρά πράγματα που κρατάω για να μου θυμίζουν αυτή τη φορά.

Θα το ξαναζήσουμε, μαζί.
Μια μέρα.

Αλλά προς το παρόν, αφήστε με να το ζήσω περισσότερο.

πηγή: @wordsof_emmaheaphy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved