Το σούπερ μάρκετ χωρίς τα παιδιά δεν είναι διάλειμμα για τη μαμά, είναι δουλειά

Ποιος είπε ότι, όταν μια μαμά κάνει δουλειές χωρίς την παρουσία των παιδιών, είναι ένα ήσυχο διάλειμμα; 

Το σούπερ μάρκετ χωρίς τα παιδιά δεν είναι διάλειμμα για τη μαμά, είναι δουλειά
Bigstock

Με μια φίλη μου πηγαίνουμε μαζί στο σούπερ μάρκετ. Όχι, δεν το κανονίζουμε, απλά συμβαίνει.

Οι ανάγκες είναι καθημερινές οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντηθούμε σε κάποιο διάδρομο να κοιτάμε τα ράφια.

Κάνουμε πλάκα μάλιστα μεταξύ μας λέγοντας πόσο χρόνο έχει η κάθε μία στη διάθεσή της για να …περιπλανηθεί στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ χωρίς τα παιδιά.

Μη με παρεξηγείτε. Δεν παραπονιέμαι που πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ. Αλλά από πότε τα ψώνια για την οικογένεια αποτελούν διάλειμμα για μια μαμά;

Σκεφτόμουν τις προάλλες τον διάλογο που είχα με τον οδοντίατρό μου. Καθόμουν αναπαυτικά στην καρέκλα και με ρώτησε: «Είσαι καλά;»

«Ω, είμαι υπέροχα, νιώθω ότι βρίσκομαι σε διακοπές», του απάντησα με χιούμορ.

Πραγματικά, τώρα, πιστεύει κανείς ότι είναι διάλειμμα για μια μαμά ή αυτοφροντίδα επειδή κάνει μπάνιο με την ησυχία της, πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ μόνη της ή στον οδοντίατρο;

Με τίποτα.

«Το να καθαρίζεις το σπίτι σου χωρίς παιδιά δεν είναι διάλειμμα. Το ντους δεν είναι διάλειμμα. Τα ψώνια από μόνα τους δεν είναι διάλειμμα. Είναι δουλειές αλλά οι μητέρες υποτίθεται ότι είναι ευγνώμονες όταν μπορούν να τα κάνουν χωρίς τα παιδιά στα πόδια τους… Και κάποια στιγμή, απλά σπάνε…», είχε γράψει η συγγραφέας Shelby Hyatt και η ανάρτησή της έγινε viral.

Συμβιβαζόμαστε με το καθάρισμα χωρίς παιδιά ή τα ψώνια, επειδή τουλάχιστον είναι λίγο πιο εύκολο από το να είμαστε μαμάδες πλήρους λειτουργίας.

Το να υποθέσει κανείς ότι μια μητέρα θα νιώσει αναζωογονημένη μετά τον καθαρισμό του μπάνιου ή επειδή θα πάει μόνη της στο σούπερ μάρκετ είναι, αν μη τι άλλο, υποτιμητικό.

Υποδηλώνει ότι οι γυναίκες υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν τους άλλους και ότι οι δουλειές που κάνουν, ασταμάτητα, πρέπει να τις γεμίζουν χαρά.

Ενοχές… Αυτή είναι η απάντηση.

Γιατί το να περάσουμε ένα απόγευμα στο κρεβάτι ή να πάμε μια μεγάλη βόλτα ή να παρακολουθήσουμε ένα μάθημα γιόγκα μας προκαλεί τόσο ενοχές;

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ενοχές;

Πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα: Να αναγνωρίζουμε πότε νιώθουμε ενοχές και να ζητάμε στήριξη από την οικογένειά μας.

Πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε αναζητώντας τι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Μπορεί να είναι διαφορετικό για την καθεμία.

Το θέμα είναι ότι αξίζεις να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου—μόνο για τον εαυτό σου—χωρίς αυτό να σε κάνει να νιώθεις ένοχη.

Πηγή: mother.ly

(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved