Γράμμα αναγνώστριας στους γονείς που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

Μια αναγνώστρια θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της και απευθύνεται σε όλους τους γονείς. Εκείνους που θέλουν να προφυλάξουν τα παιδιά τους, αλλά και εκείνους που τα παιδιά τους έχουν γίνει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μία Μαμά
Γράμμα αναγνώστριας στους γονείς που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα κακοποίησης
Bigstock

Άκουσέ με, έχω δυο λόγια να σου πω...

Ναι, σε εσένα γονιέ που το παιδί σου έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Σε εσένα γονιέ που το παιδί σου έχει πέσει θύμα ασέλγειας. Σε εσένα γονιέ που το παιδί σου έχει πέσει θύμα βιασμού.

Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να αποκαλύψει τα όσα ζει και βιώνει από τον κακοποιητή του. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να μιλήσει στη μαμά ή τον μπαμπά του ή σε όποιον νιώθει εμπιστοσύνη για ό,τι μπορεί να του συμβαίνει και ξέρεις γιατί; Γιατί νιώθει υπεύθυνο. Νιώθει ότι φταίει για όλο αυτό που του συμβαίνει.

Τι περισσότερες φορές ένα: "Κι αν μιλήσεις θα δεις τι θα πάθεις", "Αν μιλήσεις θα πω ότι εσύ φταις...", "Αν μιλήσεις εσένα θα μαλώσουν", "Ο,τι έγινε θα μείνει μεταξύ μας, θα είναι το μυστικό μας γιατί εσύ θα έχεις πρόβλημα μετά" κάνει ένα παιδί, ακόμη και από αρκετά μικρή ηλικία 6+ να πιστεύει ότι είναι υπεύθυνο και να πιστεύει ότι θα βρει τον μπελά του αν μιλήσει. Και κάπως έτσι κλείνει το στόμα του, ανέχεται κάθε κακοποιητική συμπεριφορά, και τα χρόνια περνούν και η κακοποίηση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι να πάρει απόφαση να μιλήσει στους γονείς του ή μέχρι να βάλει ένα τέλος μόνο του, όταν θα νιώθει ότι μπορεί να το σταματήσει, ακόμη και αν του πάρει 10 χρόνια.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη δική μου περίπτωση. Έβαλα ένα τέλος με πολύ θάρρος. Και φοβούμενη ότι θα καταστραφώ. Βέβαια πόσο να καταστραφώ, αφού ήδη το μέσα μου έχει καταστραφεί και είναι ήδη κατεστραμμένο. Χωρίς να έχω αποκαλύψει σε κανέναν μέχρι και σήμερα αυτή την κακοποίηση, χωρίς να έχω μιλήσει στους γονείς μου ότι ένας άνθρωπος μέσα από την οικογένειά μας, που του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη, μου έχει συμπεριφερθεί με τον χειρότερο τρόπο, περίμενα να έρθει η θεία δίκη μέσα από κατάρες... Και ήρθε! Μετά από χρόνια ήρθε η ανάσα ελευθερίας μιας και πέθανε με τον χειρότερο τρόπο.

PAIDIKI-KAKOPOIISI-SIMADIA.jpg

Οι παιδεραστές και οι παιδόφιλοι πρέπει να τιμωρούνται με τον πιο αυστηρό τρόπο

Κυριολεκτικά και μεταφορικά οι παιδόφιλοι και οι παιδεραστές θέλουν κρέμασμα. Μόνο η κρεμάλα και η θανατική καταδίκη είναι εκείνη που θα κάνει όλα τα θύματα να βγάλουν έναν αναστεναγμό ανακούφισης, όπως έκανα εγώ όταν ο κακοποιητής μου πέθανε.

Ακόμη και σήμερα, πολλά χρόνια μετά, δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για αυτό το περιστατικό, εκτός από τον άνθρωπο που επέλεξα για σύντροφό μου. Τον άνθρωπο που δημιούργησα τη δική μου οικογένεια. Τον φύλακα άγγελό μου.

Την κόρη μου την έχω σαν τα μάτια μου και ακόμη περισσότερο. Είναι 6 ετών και τρέμω να μην ζήσει ότι έζησα εγώ κατά τα παιδικά μου χρόνια. Τρέμω μην πέσει στα χέρια οποιουδήποτε καθάρματος, γιατί μα το Θεό θα τον σκοτώσω.

Η 14χρονη της Μυτιλήνης

Είδα πριν λίγο την μάνα της 14χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από έναν αστυνομικό, που ήταν και προπονητής της μικρής. Είδα τα δάκρυα που φεύγαν από τα μάτια της. Είδα τον πόνο. Είδα την οργή. Αυτή την οργή που ξυπνά μέσα μου κάθε φορά που στους τίτλους ειδήσεων και πολλών ενημερωτικών site βλέπω ότι κάποιος έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ένα παιδί.

Άκουσέ με, έχω δυο λόγια να σου πω...

Σε εσένα γονιέ που το παιδί σου έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Σε εσένα γονιέ που το παιδί σου έχει πέσει θύμα ασέλγειας. Σε εσένα γονιέ που το παιδί σου έχει πέσει θύμα βιασμού και σε εσένα γονιέ που το παιδί σου αισθάνεσαι ότι είναι προστατευμένο...

Στάσου δίπλα στο παιδί σου. Αναγνώρισε τα σημάδια. Μίλησέ του για για όλα αυτά που συμβαίνουν. Κάντο να σου μιλήσει χωρίς να το τρομάξεις. Δεν φταίει αυτό. Κάντο να νιώσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια δίπλα σου και πάνω από όλα, μην έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν παρά μόνο στον ίδιο σου τον εαυτό.

Οι παιδεραστές και οι παιδόφιλοι βρίσκονται ανάμεσά μας. Θα τους αναγνωρίσεις από τον υπερβάλλων ζήλο να περάσουν χρόνο με το παιδί σου, από τον χρόνο που θα θέλουν να περάσουν μόνοι με το παιδί σου, από τον φόβο που νιώθει το παιδί σου όταν πηγαίνετε στο σπίτι τους, από τον εκνευρισμό που θα νιώθει όταν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον κακοποιητή του και από τα άσχημα λόγια που θα λέει για εκείνον σε ανύποπτο χρόνο.

Όλα αυτά είναι σημάδια από ένα παιδί που θα φοβάται να πει τι περνάει και από ποιον, αλλά μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να χτυπάει καμπανάκια κινδύνου.

Γονιέ στάσου δίπλα στο παιδί σου, πάρτο από το χέρι και προφύλαξέ το. Άκουσέ το, ό,τι και αν σου λέει και ποτέ μην σκεφτείς, ότι ό,τι σου λέει μπορεί να είναι υπερβολή.

Με αγάπη στα γράφω όλα αυτά...

Μια μαμά που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, που δεν έχει μιλήσει ποτέ σε κανέναν για όλα όσα είχε βιώσει σαν παιδί, που οργίζεται κάθε φορά που βλέπει στην τηλεόραση κακοποιητές και βιαστές παιδιών και που έχει τα μάτια της ανοιχτά για να προφυλάξει το παιδί της καθώς μεγαλώνει.

(Αγαπημένο μου Mothersblog, θέλω να διατηρήσεις την ανωνυμία μου και να δημοσιεύσεις το κείμενο που σου έστειλα. Ήθελα όλα τα παραπάνω να τα γράψω, μιας και δεν μπορώ να τα πω σε κανέναν)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved