Αγαπημένη νέα μαμά αυτά είναι όλα όσα εύχομαι να ήξερα όταν ήμουν στη θέση σου

Γνωρίζω για όλες εκείνες τις ανασφάλειες και τους φόβους που έχουν προκύψει...

Μία Μαμά
Αγαπημένη νέα μαμά αυτά είναι όλα όσα εύχομαι να ήξερα όταν ήμουν στη θέση σου
Photo by Jonnelle Yankovich on Unsplash

Τώρα το μωρό σου είναι μόνο μερικών ημερών. Νιώθεις τρομοκρατημένη και ανεπαρκής να είσαι η μητέρα του. Αυτό δεν είναι αυτό που περίμενες. Νόμιζες ότι θα έρθει φυσικά. Νόμιζες ότι ο κόσμος θα έλεγε τι απίστευτη δουλειά κάνεις ως μητέρα. Αντίθετα, όμως, νιώθεις μόνη.

Μερικές φορές κλαίει και δεν ξέρεις γιατί. Κλαίει καθώς σε κοιτάζει με τα μεγάλα όμορφα μάτια του, περιμένει να ξέρεις πώς να το βοηθήσεις, αλλά εσύ νιώθεις αδύναμη. Ξέρω ότι είσαι μπερδεμένη και φοβισμένη. Ξέρω ότι ανησυχείς ότι δεν θα έχεις ό,τι χρειάζεται για να μεγαλώσεις αυτό το αγοράκι και να είσαι όλα όσα χρειάζεται από τη μητέρα του.

Γνωρίζω για όλες εκείνες τις ανασφάλειες και τους φόβους που έχουν προκύψει καθώς κοιτάς πίσω στην προηγούμενη ζωή σου. Θέλεις το καλύτερο για τον γιο σου, το καλύτερο από αυτό που είχες εσύ η ίδια, αλλά ανησυχείς ότι δεν θα μπορέσεις να του δώσεις πράγματα που ποτέ δεν ήξερες και εσύ η ίδια ότι υπήρχαν. Ξέρω ότι πονάει αυτή τη στιγμή και μερικές φορές όταν κλαίει - κλαις κι εσύ μαζί.

Αλλά γλυκιά νέα μαμά, επίτρεψέ μου να σου πω: μπορείς να το κάνεις αυτό. Το μωρό σου είναι τόσο μικρό και νέο, όπως και εσύ. Μόλις ξεκινάς αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που ονομάζεται, μητρότητα. Αυτό εδώ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και το κάνεις καλά. Ξέρω ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι ακόμη εσύ, αλλά τα πας περίφημα. Για αυτό, είσαι η καλύτερη μαμά στον κόσμο. Είσαι όλος του ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και υπέροχο ταυτόχρονα.

Δεν θα σου πω να απολαμβάνεις κάθε λεπτό. Ξέρω πόσο αδύνατο είναι αυτό. Σου ζητώ απλώς να κοιτάξεις το προσωπάκι του, να του φιλήσεις το μυτάκι και να το κρατήσεις κοντά. Κλαις καθώς το κουνάς και αυτό είναι εντάξει. Δεν θα καταλάβει τη διαφορά αλλά θα ξέρει ότι το αγαπάς. Θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα από τα πιο χαρούμενα παιδιά που έχεις δει ποτέ. Θα φέρει χαρά στη ζωή σου και θα φέρει και χάος. Θα σου διδάξει για τη ζωή, την αγάπη, την οικογένεια και την πίστη. Θα σε μάθει να γελάς και να κλαις περισσότερο από ποτέ. Θα μάθεις τι σημαίνει να αγαπάς ένα άλλο άτομο πιο βαθιά από όσο νόμιζες ποτέ ότι είναι δυνατό.

Ξέρω ότι όλα φαίνονται τρομακτικά αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι πολύ καλά αυτά τα συναισθήματα. Η καρδιά μου πονάει για σένα, αλλά ξέρω κάτι που δεν ξέρεις ακόμη εσύ. Η μητρότητα γίνεται καλύτερη. Στην πραγματικότητα, γίνεται υπέροχη.

Κρατήσου εκεί γλυκιά μαμά,
Μια χαρά τα πας.

Μια μαμά ✏️ Paula Rollo

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved