Μαμά μιλά για τις δύσκολες στιγμές της μητρότητας: «Νοιώθω συνεχώς ευάλωτη»

H Michele Lovetri γράφει για εκείνες τις στιγμές που μια μαμά αισθάνεται ότι πνίγεται…

Μία Μαμά
Μαμά μιλά για τις δύσκολες στιγμές της μητρότητας: «Νοιώθω συνεχώς ευάλωτη»
Instagram @ michelelovetri

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια μητέρα νοιώθει να την εγκαταλείπουν οι αντοχές και οι δυνάμεις. Και τότε , το μόνο που θέλει είναι, να καθίσει στον καναπέ, να μην ακούει κανέναν και να μην κάνει το παραμικρό.

Για όλες αυτές τις στιγμές και για ακόμα περισσότερες, γράφει η Michele Lovetri στο ποστ που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.


https://www.instagram.com/p/CU6GdBsAHjz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν αγαπώ τη μητρότητα όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές μισώ να είμαι μητέρα.

Η ένταση και το χάος που επικρατούν παντού, το να ακούω συνεχώς «μαμά, μαμά, μαμά», το ότι δεν μπορώ να καθίσω μόνη μου χωρίς κάποιος να έρθει πάνω μου, το ψυχικό φορτίο, η έλλειψη διακόπτη απενεργοποίησης, όλα αυτά νιώθω ότι με πιέζουν.

Μερικές φορές θέλω να τρέξω. Να ξεκινήσω να τρέχω και να συνεχίσω, έτσι απλά, ελπίζοντας ότι τελικά θα βγω από αυτό το σώμα και από αυτή τη ζωή που είμαι απαραίτητη και «ενεργή» και θα προσγειωθώ σε μια χώρα ησυχίας και μοναξιάς.

Είναι συντριπτικό αυτό που αισθάνομαι κι ότι νιώθω τόσο εκτεθειμένη. Είμαι συνεχώς ευάλωτη με τρόπους που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Σαν να ζω μια ζωή που δεν την ελέγχω.

Φαντάζομαι ότι νιώθεις κι εσύ έτσι μερικές φορές.

Πρέπει να φανταστώ ότι το νιώθεις κι εσύ αυτό. Έχω ανάγκη να πιστεύω ότι αυτά τα συναισθήματα, τα νιώθουν και άλλες. Το λέω δυνατά γιατί αυτή η ωμότητα είναι τόσο αληθινή, πραγματικά είναι τόσο αληθινή και δεν μπορώ να την καλύψω. Νιώθω βαθιά τη μητρότητα με πολλούς τρόπους. Δεν είναι πάντα όμορφη. Σίγουρα δεν είναι πάντα μαγική και θέλω ο κόσμος να διαβάζει αυτές τις λέξεις, γνωρίζοντας ότι κάποιος βιώνει την ίδια κατάσταση.

Γνωρίζοντας ότι μπορούμε να θρηνήσουμε την παλιά μας ζωή μαζί, ενώ καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ πιθανό να αγαπάμε και να είμαστε ευγνώμονες για αυτούς τους μικρούς ανθρώπους, ενώ νιώθουμε τόσο μεγάλη απώλεια για το τι ήμασταν και ποιοι ήμασταν όταν το δέρμα μας δεν ήταν τόσο εκτεθειμένο.

Σε βλέπω.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved