To σώμα μου νιώθει θλιμμένο και φοβισμένο που το παράτησα και που θα κριθεί

"Aλήθεια... γιατί κλαίω... όταν θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη;"

Μία Μαμά
To σώμα μου νιώθει θλιμμένο και φοβισμένο που το παράτησα και που θα κριθεί

Ακόμη μια μαμά γράφει για την ομορφιά του τοκετού, για όλα όσα καταφέρνει να κάνει το σώμα και τέλος για την "τελειότητα" που περιμένει η κοινωνία από τη μητέρα μετά τον τοκετό. Ξέρετε, εκείνη την τελειότητα για το κορμί χωρίς ραγάδες και για την ενέργεια που θα πρέπει να έχει για να φροντίσει το μωρό της.

Έχοντας φέρει η Shelby Deeter δύο γιους στον κόσμο, αποφάσισε να μιλήσει για το κορμί της, για την ομορφιά του και για το πόσο θέλει να απολαύσει τις στιγμές μετά τον τοκετό χωρίς ενοχές για το εάν το κορμί της έχει ραγάδες ή όχι.

Δείτε τι έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.


https://www.instagram.com/p/CUAn-DjFI0q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

"Πραγματικά αυτή τη στιγμή παλεύω με τα συναισθήματά μου μετά τον τοκετό. Το σώμα μου είναι αρκετά πρησμένο, έχει παντού ραγάδες και είναι αδύναμο. Πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να κρύψει την πραγματικότητα και ότι έφερα στον κόσμο ένα μωρό, επειδή τα ρούχα μου δεν μου κάνουν και έχω μάθει να είμαι ανασφαλής.

Δεν είμαι έγκυος πια, αλλά το κορμί μου είναι "σπασμένο". Έσπασε, ενώ έφερνε στον κόσμο δυο γιους. Είμαι τραυματισμένη, ψυχικά ευαίσθητη, άυπνη, κουρασμένη, οι θηλές μου αιμορραγούν από τον θηλασμό, φοράω πάνες και μυρίζω άσχημα. Έχω ράμματα στον κόλπο μου, μια τεράστια πληγή στην μήτρα μου και μετά από 9 μήνες που δημιουργούσα έναν μικρό άνθρωπο μέσα στα σωθικά μου, το σώμα μου νιώθει θλιμμένο και φοβισμένο που το παράτησα και που θα κριθεί.

Αυτή η φάση είναι τόσο σκληρή. Είναι απίστευτα δύσκολο να έχεις ένα νήπιο σε συνδυασμό με ένα νέο πλάσμα που ήρθε να αλλάξει όλη του την καθημερινότητα. Κλαίω γιατί όλα γίνονται τόσο γρήγορα, κλαίω γιατί μου λείπει ο πρωτότοκος γιος μου, κλαίω. Aλήθεια... γιατί κλαίω... όταν θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη;

Είναι έντονο. Είναι τόσο έντονο και επίπονο και απομονωτικό και υπάρχει τόση πίεση για να το ξεπεράσεις και να συμπεριφερθείς λες και το σώμα σου, η ενέργειά σου και τα συναισθήματά σου έχουν επιστρέψει στο «φυσιολογικό». Ξέρω ότι υποτίθεται ότι πρέπει να τιμώ το σώμα μου μετά από αυτό που έχει ολοκληρώσει και καταφέρει αλλά δεν ξέρω πώς και αντ' αυτού νιώθω αγανακτισμένη. Αυτό που περιμένει η κοινωνία από μια γυναίκα μετά τον τοκετό, δεν διευκολύνει τα πράγματα.

Για το Θεό, αφήστε μας να απολαύσουμε τα πάντα μετά τον τοκετό, ακόμη και το διαλυμένο σώμα μας".

Δείτε μερικές φωτογραφίες της μετά τον τοκετό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved