Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτή τη μαμά που με βοήθησε να θρέψω το μωρό μου

  • Στο μοναχικό ταξίδι της μητρότητας, δεν είσαι μόνη...
  • Διαβάστε το υπέροχο ποστ μιας μαμάς που αντιμετώπισε πρόβλημα με τον θηλασμό.
Μία Μαμά
Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτή τη μαμά που με βοήθησε να θρέψω το μωρό μου
Instagram @ lex.fitzgerald

Για την Lex Fitzgerald υπήρξε μια περίοδος μετά τη γέννηση του γιου της, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Εκτός από την επιλόχεια κατάθλιψη είχε να αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα που επηρέασαν τον θηλασμό του μωρού της. Παρά την ψυχική πίεση που ένιωθε, βρήκε τη δύναμη και ζήτησε βοήθεια.

Και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μόνη. Στο ταξίδι της μητρότητας που ενίοτε μπορεί να είναι μοναχικό, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σας υπενθυμίζει ότι δεν είστε μόνες.


https://www.instagram.com/p/CL19RleACp_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν δύσκολες για μένα. ‘Εχοντας επιλόχεια κατάθλιψη, νιώθω τρομερό άγχος κάθε φορά που πρέπει να κλείσω ένα ραντεβού με γιατρό. Όταν λοιπόν έλαβα τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου, ταράχτηκα πολύ.

Το να προγραμματίζω ιατρικά ραντεβού, να ακούω λέξεις όπως «προσδόκιμο ζωής» και «ποιότητα ζωής», να διαβάζω για όλες τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσω στο μέλλον... πραγματικά με διαλύουν.

Το γάλα μου μειώθηκε δραματικά από το άγχος .Μέσα σε μια νύχτα ένιωσα ότι το σώμα μου αποφάσισε να σταματήσει να παράγει γάλα.

Ο μικρός μου Sawyer, 4 μόλις μηνών, άρχισε να παλεύει με το στήθος μου και μέσα σε λίγες μέρες, άλλαξε εντελώς η μητρότητα για μένα. Όσο περισσότερο πάλευα για να έχω γάλα, τόσο περισσότερο φαινόταν ότι το σώμα μου με πολεμούσε και το ίδιο συνέβαινε και από την πλευρά του Sawyer.

Έτσι, χθες το βράδυ ζήτησα βοήθεια από την τοπική ομάδα μαμάδων στο Facebook. H ανταπόκρισή τους ήταν άμεση. Μία μαμά μου πρότεινε να δώσει το απόθεμα μητρικού γάλακτος που είχε στην κατάψυξη. Δεν το χρειαζόταν γιατί είναι δασκάλα και διδάσκει από το σπίτι, έτσι μπορεί να θηλάσει το παιδί της.

Καθώς επέστρεφα με το αυτοκίνητο και άνοιξα το ψυγείο που είχα αποθηκεύσει το μητρικό γάλα, ξέσπασα σε κλάματα όταν είδα το σημείωμα : « Καλή απόλαυση Sawyer!».

Μερικές φορές σε αυτό το μοναχικό ταξίδι της μητρότητας, συναντάς κάποιον στην πορεία που σου υπενθυμίζει ότι δεν είσαι μόνη.

Είμαστε όλες μαζί σε αυτό. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε αυτή τη μαμά που με βοήθησε να θρέψω το μωρό μου και με βοήθησε να ξεπεράσω μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. #motherhood #motherhoodunplugged #breastfeeding #fedisbest #milkshare #donormilk».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved