Breastfeeding Stories: Η εμπειρία του θηλασμού κάθε μαμάς είναι διαφορετική

  • Μαμάδες περιγράφουν την δική τους εμπειρία από τον θηλασμό
  • Ο θηλασμός θέλει υπομονή και επιμονή.
Μία Μαμά
Breastfeeding Stories: Η εμπειρία του θηλασμού κάθε μαμάς είναι διαφορετική
Instagram @ lemonstripes

Περισσότερες από 8 στις 10 μητέρες αρχίζουν να θηλάζουν τα μωρά τους κατά τη γέννηση, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο αριθμός των μητέρων που συνεχίζουν να θηλάζουν μέχρι τα πρώτα γενέθλια του παιδιού τους μειώνεται σημαντικά, σε λιγότερο από το ένα τρίτο.

Κάθε μαμά έχει το δικό της ταξίδι θηλασμού και τη δική της ιστορία να διηγηθεί. Από το αίσθημα δύναμης μέχρι το αίσθημα απογοήτευσης ή την επιθυμία της να σταματήσει να θηλάζει, η εμπειρία κάθε μαμάς είναι διαφορετική.

Παρακάτω θα διαβάσετε τις ιστορίες δύο μαμάδων που θήλασαν και μοιράστηκαν την εμπειρία τους δημόσια.

Έχανα το μυαλό μου ενώ προσπαθούσα να θηλάσω


https://www.instagram.com/p/COJKTZRlie5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Julia Dzafic είναι μητέρα μιας 2χρονης κόρης στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

"Πριν αποκτήσω μωρό, πάντα πίστευα ότι θα θηλάσω για έναν ολόκληρο χρόνο ή περισσότερο. Φανταζόμουν να κρατώ την κόρη μου στην αγκαλιά μου, να την θηλάζω και να αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου.

Αλλά αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν πολύ μακριά από τις ονειροπολήσεις μου. Η ιστορία μου για τον θηλασμό είναι παρόμοια με πολλές άλλες ιστορίες που έχω ακούσει από μητέρες και τη μοιράζομαι για να σας υπενθυμίσω ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση όταν πρόκειται να ταΐσετε το βρέφος σας.

Οτιδήποτε λειτουργεί για εσάς και το μωρό σας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους υψώνουν το δάχτυλο λέγοντάς σας τι πρέπει να κάνετε.

Η κόρη μου η Amalia θήλασε αμέσως μετά τη γέννησή της. Μετά από μερικές εβδομάδες θηλασμού όμως άρχισαν να πονάνε οι θηλές μου.

Συναισθηματικά, υπέφερα από άγχος και όποτε κάτι πήγαινε ελαφρώς στραβά, με έπιανε πανικός. Η κόρη μου έτρωγε καλά, αλλά μερικές φορές το πρόγραμμά της άλλαζε ή δεν πεινούσε, αλλά αυτό εμένα με άγχωνε τρομερά.

Όμως συνέχισα να προσπαθώ να θηλάσω γιατί ένιωθα πίεση να συνεχίσω. Ήταν περισσότερο μια εσωτερική πίεση, για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα να είμαι το είδος της μαμάς που θα μπορούσε να είναι δυνατή και να ξεπεράσει τα πάντα για το παιδί της.

Έτσι, παρά τους φόβους και τις αγωνίες μου, συνέχισα.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, η Amalia άρχισε να κάνει εμετούς όποτε θήλαζε. Μίλησα με φίλους, τη νοσοκόμα και τον γιατρό μας και δοκίμασα κάθε πράγμα που μου πρότειναν.
To μπουκάλι αποδείχτηκε η καλύτερη λύση κι έτσι άρχισαν να αντλώ περισσότερο και να θηλάζω λιγότερο.

Αυτό που με εξόντωσε συναισθηματικά και σωματικά ή άντληση γάλακτος. Πονούσα, ήμουν συνεχώς κολλημένη στην αντλία, δεν είχα ελεύθερο χρόνο να ξεκουραστώ όταν το μωρό κοιμόταν και ένιωθα σαν αγελάδα. Αλλά το συνέχισα μέχρι να γίνει τριών μηνών γιατί ακόμα ένιωθα εκείνη την εποχή ότι ήταν καλύτερο για την Amalia.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άρχισα πραγματικά να χάνω το μυαλό μου -- σε σημείο που όποτε προσπαθούσαμε να φύγουμε από το σπίτι πάθαινα κρίση πανικού και έκλαιγα υστερικά.

Στη συνέχεια, μία φίλη μου είπε κάτι που με κινητοποίησε: Θήλασε μόνο εφόσον εσύ και η κόρη σου είστε ευτυχισμένες.

Ήταν σαν να μου είχε δώσει την άδεια να κάνω την επιλογή που έπρεπε να κάνω. Ήταν σαν να μπορούσα επιτέλους να δω το φως για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Μόλις σταμάτησα να θηλάζω εντελώς, η Amalia κι εγώ ήμασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι μαζί.

Δεν πρέπει ποτέ να κρίνετε ποτέ μια μητέρα που προσπαθεί να ταΐσει το μωρό της αναζητώντας έναν τρόπο που να λειτουργεί και για τους δυο. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στα …παρασκήνια.

Ελπίζω η ιστορία μου να δώσει σε κάποια εκεί έξω το έναυσμα που χρειάζεται για να κάνει μια αλλαγή σε μια δύσκολη περίοδο."

Η υποστήριξη που αναζήτησα με βοήθησε να θηλάσω τον γιο μου για τρία χρόνια

Η Malikah Garner είναι μητέρα ενός 3χρονου γιου και ενός 7χρονου γιου στο Ντιτρόιτ.

"Πριν από επτά χρόνια, καθώς ετοιμαζόμουν να γίνω μητέρα για πρώτη φορά, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και προετοιμασμένη - έτσι σκέφτηκα - για να θηλάσω.

Μετά από μια μακρά και επώδυνη γέννα, μια νοσοκόμα μετά τον τοκετό με επέπληξε γιατί δεν ξεκίνησα αμέσως να θηλάζω το μωρό .

Η έλλειψη υποστήριξης από το μαιευτήριο επιδείνωσαν τα προβλήματα που ήδη είχα με το θηλασμό. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο πόνος στο στήθος έγινε αφόρητος και αποφάσισα να σταματήσω.

Στο δεύτερο παιδί μου, επέλεξα ένα άλλο μαιευτήριο ευελπιστώντας ότι θα ήταν καλύτερα. Αλλά μετά τον τοκετό, είχα τα ίδια προβλήματα με το μάνδαλο όπως και με το πρώτο μου γιο.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, ζήτησα βοήθεια και την είχα. Ως θηλάζουσα πρώτης γενιάς, όμως, άρχισα να νιώθω απομονωμένη και ήθελα υποστήριξη από γυναίκες που αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα με εμένα. Κι αυτό έκανα. Βρήκα έναν σύλλογο με μητέρες που είχαν ιδρύσει μια λέσχη θηλασμού και τα υπόλοιπα είναι ιστορία."

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved