Γράμμα για τους νέους γονείς: Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας κι ας κάνετε λάθη

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.  Κανείς άλλος δεν γνωρίζει το μωρό σας και τις ανάγκες του, όπως εσείς.

Μία Μαμά
Γράμμα για τους νέους γονείς: Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας κι ας κάνετε λάθη
instagram @ ab.bel

Αγαπητοί νέοι γονείς,

Με το να έχετε ένα μωρό στο σπίτι είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ζωής σας. Θα υπάρξουν μέρες που θα αίσθανεστε την καρδιά σας ότι θέλει να εκραγεί από την αγάπη που θα νιώθετε για αυτό το μικρό πλάσμα. Θα υπάρξουν άλλες μέρες που θα αναρωτιέστε γιατί πήρατε τελικά την απόφαση να γίνετε γονείς τόσο νωρίς. Θα βομβαρδιστείτε με αντιφατικές συμβουλές γονέων και θα αρχίσουν να μπερδεύονται όλα μέσα σας. Αυτά όμως πρέπει να ξέρετε ότι είναι φυσιολογικά. Γι' αυτό, όταν φροντίζετε το μικρό σας μωρό, να θυμάστε αυτά τα λίγα πράγματα:

Δεν υπάρχει αυτό που λένε "τέλειος γονιός". Δεν θα μπορέσετε ποτέ να γίνετε τέλειοι ακόμη και αν διαβάζετε όλα τα βιβλία που προορίζονται για τους νέους γονείς. Δεν υπάρχει βιβλίο που να σε προετοιμάζει για αυτό που πρόκειται να συμβεί στη ζωή σου. Για όλα εκείνα που θα έρθουν. Θα κάνετε λάθη και θα μαθαίνετε από αυτά καθώς μεγαλώνει το παιδί σας. Μήνα με τον μήνα. Χρόνο με τον χρόνο. Θα αλλάξετε πολλές φορές απόψεις, θα τις αναθεωρήσετε για πολλά πράγματα καθώς μεγαλώνετε και ωριμάζετε σαν γονείς. Θα κάνετε ό,τι καλύτερο περνά από το χέρι σας. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να κάνει λάθη. Από αυτά τα λάθη θα μάθετε και θα γίνετε καλύτεροι. Ή για να το θέσουμε αλλιώς, θα γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Να έχετε υπομονή. Αυτή η φάση, το στάδιο ή η κατάσταση (περιγράψτε τη όπως σας αρέσει) στην οποία βρίσκεστε, θα είναι για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το μωρό σας θα μεγαλώνει και θα αλλάζει λίγο κάθε μέρα και το ίδιο θα συμβαίνει και με εσάς επίσης. Τα ξενύχτια για να το ταΐσετε, το ξύπνημα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι κολικοί, ο εκνευρισμός που θα προκληθεί από την ανάπτυξη των δοντιών και η ζάντζα που θα έχει, είναι απλώς φάσεις που θα περάσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα για να κάνετε αυτές τις φάσεις να περάσουν πιο εύκολα. Απλά δώστε χρόνο.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Μην κάνετε διπλές και τριπλές σκέψεις. Μην φιλτράρετε τα πάντα και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας όταν έρθει η ώρα να πάρετε μια απόφαση για εσάς και το μωρό σας. Όταν η συμβουλή που θα σας δώσει κάποιος, αντικρούει αυτό που σκεφτήκατε εσείς, μην υποθέσετε ότι ο άλλος έχει δίκιο και εσείς έχετε άδικο. Κανείς άλλος δεν γνωρίζει το μωρό σας και τις ανάγκες του, όπως εσείς. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, το ένστικτό σας και κάντε αυτό που πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για εσάς και το παιδί σας.

Μια μέρα θα αναπολείτε τις μέρες που θα περάσουν με γεμάτη καρδιά και δακρυσμένα μάτια. Θα εύχεστε να μπορούσατε να τα κάνατε όλα ξανά από την αρχή και μάλιστα χωρίς να αλλάξετε τίποτε απολύτως. Το παιδί σας θα σας πει ότι ήσασταν η καλύτερη μαμά και ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου και θα συμφωνήσετε.

κείμενο: Julie Olson

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved