Γράμμα από ένα νεογέννητο για όλα όσα θα ήθελε να πει στους γονείς του

Έχετε αναρωτηθεί τι θα σας έλεγε το νεογέννητο μωρό σας εάν μπορούσε να μιλήσει;

Γράμμα από ένα νεογέννητο για όλα όσα θα ήθελε να πει στους γονείς του
pexels.com / photo credits Isaak Taylor

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή ενός ζευγαριού. Το πρώτο διάστημα όλα είναι πρωτόγνωρα, μοιάζουν δύσκολα, και είναι απόλυτα λογικό. Μία νέα μητέρα και ένας νέος πατέρας χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στη νέα αυτήν κατάσταση και να "γνωριστούν" με το νέο μέλος της οικογένειας.

Το νεογέννητο εκφράζει τα συναισθήματά του με διάφορους τρόπους, όπως το κλάμα, τις κινήσεις του, εάν μπορούσε όμως να μιλήσει, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα ήθελε να σας πει;

Η σελίδα @tinyheartseducation στο Instagram δημοσίευσε ένα γράμμα που θα μπορούσε να είχε γράψει ένα νεογέννητο μωρό στους γονείς του και αξίζει να το διαβάσετε κι εσείς, ειδικά εάν είστε νέοι γονείς.

«Αγαπημένη μου μαμά και μπαμπά,

Σας παρακαλώ, κρατήστε αυτό γράμμα για να το διαβάζετε ξανά και ξανά, όταν νιώθετε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μην περιμένετε πολλά από εμένα ως νεογέννητο, ούτε όμως και από εσάς του ίδιους ως νέοι γονείς. Δώστε μας έξι εβδομάδες έτσι, σαν δώρο γέννησης. Έξι εβδομάδες για εμένα, να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ, να γίνω λίγο πιο προβλέψιμος. Έξι εβδομάδες για εσάς, να ηρεμήσετε και εσύ, μαμά, να επιτρέψεις στο σώμα σου να αναρρώσει από τη γέννα.

Να με ταΐζετε όταν πεινάω. Δεν ήξερα τι σημαίνει πείνα όταν ήμουν στην κοιλιά και ο χρόνος πλέον είναι σημαντικός για εμένα.

Να με αγκαλιάζετε, να με κρατάτε στην αγκαλιά σας, να μου δίνετε φιλιά. Μέχρι τώρα δεν είχα μείνει ποτέ ξανά μόνος μου.

Σας παρακαλώ, συγχωρέστε με εάν κλαίω πολύ. Ο μόνος τρόπος για να σας πω ότι δεν είμαι χαρούμενος με κάτι, είναι το κλάμα. Κάντε υπομονή και σύντομα θα κλαίω λιγότερο και θα είμαι πιο κοινωνικός.

neogennito mwro gramma goneis

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits: Laura Garcia

Σας παρακαλώ, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να καταλάβετε ποιος είμαι, πώς διαφέρω από εσάς. Εάν με παρατηρήσετε προσεκτικά, θα σας δείξω πώς μπορείτε να με ηρεμήσετε και τι με κάνει να νιώθω καλά. Να θυμάστε ότι είμαι ανεκτικός με ό,τι λάθη κάνετε. Εφόσον τα κάνετε με αγάπη, δεν μπορούν να με βλάψουν.

Μην απογοητεύεστε από εμένα όταν δεν είμαι το τέλειο μωρό που ίσως περιμένατε ή από τον εαυτό σας όταν δεν είστε οι τέλειοι γονείς.

Σε παρακαλώ, μαμά να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να τρως σωστά, να ξεκουράζεσαι, έτσι ώστε όταν είμαστε μαζί, να έχεις υπομονή και ενέργεια για να με φροντίσεις. Το μυστικό για να ηρεμήσεις ένα ανήσυχο μωρό, είναι περισσότερη ξεκούραση για τη μαμά.

Να φροντίζετε τη σχέση που έχετε μεταξύ σας. Για να γίνουμε μία δεμένη οικογένεια, πρέπει πρώτα από όλα να παραμείνουμε οικογένεια.

Έχετε στο μυαλό σας, τη συνολική εικόνα. Θα είμαι έτσι για πολύ λίγο ακόμα, παρόλο που το "τώρα" σας φαίνεται μία αιωνιότητα. Μπορεί να έχω φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας, να θυμάστε όμως ότι όλα θα γίνουν ξανά φυσιολογικά πολύ σύντομα.

Ποτέ δεν θα είμαι τόσο μικρούλης ξανά.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved