10 πράγματα που ήθελα να πω στον μπαμπά μου

Δεν γράφω συχνά για τον μπαμπά μου, όμως θέλω τόσα πολλά να του πω.

10 πράγματα που ήθελα να πω στον μπαμπά μου

Πατέρα μου,

Παλιότερα σε έλεγα "μπαμπά", "μπαμπουλάκη μου", "daddy", "μπαμπουλινάκι μου" και άλλα τέτοια πολλά και διάφορα υποκοριστικά που μπορεί να βρει μια κόρη για τον μπαμπά της. Τον τελευταίο χρόνο όμως το "Πατέρα μου", μου αρέσει πιο πολύ. Η λέξη πατέρας κρύβει μέσα αγάπη, συμπόνια, θαλπωρή, έναν ανιδιοτελή έρωτα.

Πατέρα μου, ποτέ δεν σου έχω μιλήσει για την αγάπη μου και για όλα εκείνα που νιώθω για εσένα. Και είναι τόσα πολλά.

1. Σε αγαπώ

Δεν στο λέω συχνά, όμως τα τελευταία χρόνια κατάλαβα πόσο σπουδαίο είναι να λες σε έναν άνθρωπο ότι τον αγαπάς. Δεν χρειάζεται να περιμένω μια άλλη μέρα για να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ. Στο λέω σήμερα και το φωνάζω.

2. Σε ευχαριστώ

Σε ευχαριστώ που δεν με χτύπησες ποτέ, σε ευχαριστώ για τις αγκαλιές που μου έκανες όταν τις χρειαζόμουν, σε ευχαριστώ που δεν ύψωσες ούτε μια φορά τη φωνή σου, σε ευχαριστώ που ξενυχτούσες στο πλευρό μου όταν βρισκόμουν στο νοσοκομείο.

3. Είμαι περήφανη που είμαι κόρη σου

Υπήρξες ένας καταπληκτικός πατέρας. Ένας κουλ μπαμπάς, που πάντα μιλούσε ωμά για όλα όσα θα βρω μπροστά μου. Όλοι μιλούν για τη μεγάλη καρδιά που έχεις και για τη συμπόνια που δείχνεις για τους άλλους.


https://www.instagram.com/p/BS8LvXOFybN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4. Να τι έμαθα από εσένα

Μου έμαθες να έχω υπομονή, μου έμαθες να είμαι καλή μητέρα, μου έμαθες να οδηγώ, μου έμαθες πώς να αγαπώ τον άνδρα μου, μου έμαθες να μη δίνω σημασία σε ό,τι ακούω, μου έμαθες να δίνω προτεραιότητα στην οικογένειά μου και μόνο σε αυτή. Όχι στην οικογένεια που με δημιούργησε αλλά στην οικογένεια που δημιούργησα.

5. Μπορεί να μη συμφωνούμε σε πολλά, αλλά σέβομαι τις απόψεις σου

Πόσες φορές έχουμε διαφωνήσει σε οικογενειακά τραπέζια; Πόσο διαφορετικά είναι τα πιστεύω και οι αντιλήψεις μας; Αλλά πόσο όμορφα περνάω κάθε φορά που διαπληκτιζόμαστε για "ψύλλου πήδημα;". Πόσο μου αρέσει να γελάω ακούγοντας το δικό σου γέλιο στο τέλος της κουβέντας μας λέγοντάς μου "Άσε μας ρε Ρίτα..."

6. Θα ήθελα να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί

Ίσως επειδή δεν σε έζησα πολύ όταν ήμουν παιδί γι' αυτό και να θέλω να σε βλέπω πιο συχνά. Δυστυχώς η δική μου καθημερινότητα και η δική σου συνάμα, δεν μας αφήνει περιθώριο και χρόνο, ούτε για έναν καφέ. Χαίρομαι όμως για τις φορές που έρχεσαι έστω και πεταχτά έξω από το σπίτι για να δεις εμένα και το παιδί, για να μου δώσεις ένα φιλί ή για να μου φέρεις τις ζουμερές ντομάτες που διαλέγει η Αναστασία για εμένα. (Πότε θα μάθω αλήθεια να διαλέγω καλές ντομάτες;)

7. Σε ευχαριστώ που δεν μίλησες άσχημα ποτέ για τη μαμά

Οι δρόμοι σας χώρισαν όταν ήμουν τεσσάρων. Δύσκολο δικαστήριο, έντονες διαμάχες, άσχημα λόγια... Λόγια που ποτέ δεν μου μετέφερες εσύ ο ίδιος. Όποιο πρόβλημα και αν είχες, ποτέ δεν το σχολίαζες μπροστά μου. Δεν ήθελες να ξέρω. Δεν ήθελες να στεναχωριέμαι. Δεν ήθελες να νιώθω άσχημα. Σε ευχαριστώ γι' αυτό.


https://www.instagram.com/p/4LvvU4m9u7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

8. Μη θυμώνεις κάθε φορά που εκνευρίζομαι

Μη θυμώνεις και ξέρεις γιατί; Γιατί σου μοιάζω τόσο πολύ. Είσαι αντιδραστικός όταν σε πνίγει το δίκιο και γίνομαι και εγώ αντιδραστική για τον ίδιο λόγο. Οπότε μη θυμώνεις κάθε φορά που με βλέπεις με νεύρα, απλά να θυμάσαι ότι αυτά τα νεύρα από κάπου τα έχω πάρει και εγώ.

9. Είσαι ένας καταπληκτικός παππούς

Βλέποντας σε να παίζεις με τη Νικόλ, βλέποντάς σε να λιώνεις για εκείνη, συνειδητοποιώ πόσο γλυκός και υπέροχος υπήρξες απέναντί μου. Μπορεί να μην έχω πολλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία γιατί έλειπες συνέχεια, όμως, όλα όσα κρατάω είναι μια γλύκα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχω στην αγκαλιά σου κάθε φορά που σε έβλεπα μετά από καιρό. Θυμάμαι να ξαπλώνω στο κρεβάτι δίπλα σου και να σε παίρνω αγκαλιά. Θυμάμαι να κλαίω από φόβο μη σε χάσω όταν έπαθες το πρώτο έμφαγμα κοντά στα 35 σου. Τώρα όμως, απολαμβάνω το πώς συμπεριφέρεσαι, το πώς παίζεις και το πώς μιλάς στην εγγονή σου και ευγνωμονώ το Θεό που σε έχω στη ζωή μου.

10. Νιώθω όμορφα για τη σχέση που έχουμε σήμερα

Όσο μεγαλώνω, τόσο αισθάνομαι ότι η σχέση μας αλλάζει. Όπως άλλαξε και το "μπαμπά μου" και έγινε "πατέρα μου".

Σε αγαπώ. Χρόνια πολλά!

Η κόρη σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved