«Αγαπημένη μου κόρη, ύψωσε το ανάστημά σου, έχεις φωνή & πρέπει να ακουστεί»

«Ένα γράμμα στην κόρη μου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Μία Μαμά
«Αγαπημένη μου κόρη, ύψωσε το ανάστημά σου, έχεις φωνή & πρέπει να ακουστεί»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Είναι μία ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών και η θέσπισή της έγινε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σήμερα λοιπόν, γιορτάζουμε όλες οι γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης. Γυναίκες κάθε ηλικίας, με πολλούς ακόμα διαφορετικούς ρόλους η κάθε μία.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Eve, μία μητέρα δύο παιδιών έγραψε ένα γράμμα στην δύο ετών κόρη της για τη γυναίκα που θα γίνει κάποτε.

«Αγαπημένη μου κόρη,

Από την πρώτη στιγμή που σε κράτησα στην αγκαλιά μου, ήξερα ότι μου είχε δοθεί το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο δώρο. Ως μητέρα σου, ενστικτωδώς θέλω να σε προστατέψω και είναι δύσκολο να μην ανησυχώ για τις προκλήσεις που θα συναντήσεις μεγαλώνοντας, ειδικά ως γυναίκα. Ανησυχώ για το εάν θα καταφέρω να γίνω σωστό παράδειγμα για εσένα και να σε διδάξω πώς να είσαι δυνατή και να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Οι γυναίκες έχουμε πετύχει τόσα πολλά τις τελευταίες δεκαετίες και μου είναι δύσκολο να φανταστώ πώς θα είναι ο κόσμος μας σε είκοσι χρόνια από σήμερα όταν εσύ θα έχεις πια μεγαλώσει.

Ξέρω ότι ποτέ δεν θα είμαι μία τέλεια μητέρα, υπόσχομαι όμως ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να σε κάνω ευτυχισμένη και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μπορεί να είσαι μόλις δύο ετών τώρα που γράφω αυτό το γράμμα, γνωρίζω όμως ήδη ότι είσαι πολύ δυνατή και ικανή να καταφέρεις ό,τι βάλεις στόχο.

Ελπίζω να έχεις το θάρρος να υψώσεις το ανάστημά σου. Δείξε καλοσύνη σε αυτούς που την αξίζουν, μάθε όμως να φεύγεις μακριά από αυτούς που δεν την αξίζουν. Έχεις φωνή και πρέπει να ακουστεί. Ποτέ μην αφήσεις κανέναν να σε έχει δεδομένη.

Μην φοβάσαι να αποτύχεις. Μάθε από τα λάθη σου και ωρίμασε. Μην ακούσεις εκείνους που σου λένε ότι δεν είσαι ικανή. Εσύ είσαι η μόνη υπεύθυνη για την επιτυχία σου.

Ακολούθησε την καρδιά σου και κάνε αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Ως γυναίκα, μπορεί να σε κριτικάρουν για τις επιλογές σου σχετικά με την οικογένεια ή την καριέρα. Ίσως να θελήσεις να κάνεις καριέρα, ίσως να θελήσεις να κάνεις οικογένεια, ίσως και τα δύο. Όποιες και εάν είναι οι επιλογές σου, θα σε στηρίξω και θα σε βοηθήσω όπως μπορώ.

Στήριξε τις άλλες γυναίκες. Βοήθησέ τις. Το να είσαι δημοφιλής, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να είσαι καλός. Βρες και καλλιέργησε φιλίες που αξίζουν.

Ψάξε για το καλύτερο στους ανθρώπους και κάνε το ίδιο και για τον εαυτό σου.

Μάθε επίσης, ότι δεν πειράζει να ενδιαφέρεσαι για την εξωτερική σου εμφάνιση. Να ντύνεσαι όπως θέλεις εσύ να ντυθείς, να φοράς make up ή και όχι. Όμως, μην αφήσεις την εξωτερική εμφάνιση να καθορίσει ποια θα είσαι. Ο εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που μετράει.

Ελπίζω να βρεις το έρωτα στα μάτια κάποιου που θα σε κάνει να γελάς, θα σε φωτίζει και θα σε κάνει χαρούμενη κάθε μέρα. Όμως μην περιμένεις κάποιον να έρθει στη ζωή σου και να σε σώσει. Ό,τι κάνεις, κάνε το για εσένα.

Ελπίζω ότι όταν θα μεγαλώσεις θα είσαι δυνατή, με πίστη στον εαυτό σου, ευαίσθητη και γεμάτη καλοσύνη. Ο κόσμος χρειάζεται τέτοιες γυναίκες.

Να ξέρεις ότι ό,τι και να γίνει θα σε αγαπάω πάντα, δίχως όρια.

Με αγάπη,
Η μαμά σου»

Πηγή: staugustine.momcollective.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved