Μαθήματα Ζωής: Εκτός από μαμά είσαι και γυναίκα, μην το ξεχνάς! (vid)

Ναι, είσαι μαμά! Δεν είσαι όμως μόνο μαμά, είσαι και γυναίκα και αυτό φαίνεται συχνά να το ξεχνάς…

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα Ζωής: Εκτός από μαμά είσαι και γυναίκα, μην το ξεχνάς! (vid)

Πράγματι, όταν γίνεσαι μητέρα. αλλάζει όλη σου η ζωή, αλλάζουν οι προτεραιότητες, η καθημερινότητα… Είτε θέλεις, είτε όχι, αυτό το μικρό πλασματάκι που έφερες στον κόσμο, σε έχει ανάγκη, εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα!

Η κούραση μεγάλη για να μην μιλήσω και για την αυπνία… Οι ευθύνες σου επίσης αυξάνονται, καθώς αρκετά συχνά στις μέρες μας, εκτός από μητέρα είσαι και εργαζόμενη! Μοιράζεις τις ώρες σου ανάμεσα στη δουλειά και νιώθοντας τύψεις όχι μόνο για το ότι αφήνεις το παιδί σου πίσω αλλά και για το ότι ίσως και στη δουλειά σου να μην είσαι καλή, εφόσον το μυαλό σου τρέχει σε εκείνο…

Επιστρέφεις στο σπίτι και συνεχίζεις την εργασία, το μόνο που αλλάζει είναι «το αντικείμενό της». Αν έχεις και βοήθεια από τον σύζυγο, θεωρείσαι και τυχερή! Αν όχι, η κούραση ακόμα μεγαλύτερη το βράδυ που εξαντλημένη θα κοιμηθείς – αν το παιδί σου δεν είναι άρρωστο ή δεν ξυπνήσει από κάποιον εφιάλτη…

Ίσως ακούγεται εφιαλτικό όλο αυτό και έρχομαι και εγώ τώρα να σου προσθέσω και άλλον έναν ρόλο, τον ρόλο της γυναίκας. Αυτό τον ρόλο που τον είχες κάποτε και πιθανά τον παραμέλησες όταν προστέθηκε και η ιδιότητα της μάνας στη φαρέτρα σου!

Και για αυτόν τον ρόλο θα μιλήσουμε σήμερα, καθώς είναι ο αρχικός σου ρόλος και από τον οποίο εξαρτάται ο γάμος σου, η εικόνα σου ως μητέρα – ακόμα περισσότερο αν έχεις κόρη, μέχρι και η ψυχική σου υγεία!

Δες τι έχω να σου πω στο βίντεο που ακολουθεί:



Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved