Τέσσερις έξυπνες συμβουλές για μαμάδες που δε χάνουν βάρος κατά την διάρκεια του θηλασμού

 Υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το θέμα θηλασμός και αύξηση βάρους της μαμάς
Τέσσερις έξυπνες συμβουλές για μαμάδες που δε χάνουν βάρος κατά την διάρκεια του θηλασμού

Η αλήθεια είναι ότι μια μεγάλη μερίδα μαμάδων πιστεύει ότι ο θηλασμός αποτελεί την περίοδο εκείνη που τα κιλά της εγκυμοσύνης φεύγουν μια για πάντα ενώ άλλες μητέρες πιστεύουν, και εν τέλει βιώνουν, όχι απώλεια αλλά και αύξηση του βάρους τους.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού μια μητέρα χάνει περίπου 850 θερμίδες την ημέρα, αστρονομικό νούμερο υπό άλλες συνθήκες. Το «πρόβλημα» έγκειται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο η όρεξη ανοίγει, οι ανάγκες του οργανισμού είναι μεγάλες και πολλές γυναίκες αδυνατούν να χάσουν βάρους.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Ναι, δεν θα μπείτε κατευθείαν στο νούμερο που φορούσατε πριν την εγκυμοσύνη και αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό. Βιώνετε μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία πρέπει να απολαύσετε στο έπακρο, με τα καλά και τα κακά της. Ειδικά για τις πρώτες 40 μέρες μετά τη γέννηση, καλύτερα να επικεντρωθείτε στο μωρό σας και στις μοναδικές στιγμές μαζί του χωρίς πονοκέφαλο για τα κιλά. Θα φύγουν.

Βρείτε μια εναλλακτική

Η λύση στην προκειμένη είναι να σκέφτεστε πριν υποκύψετε σε κάποιον πειρασμό. Αντί να σκαρφαλώσετε στο ντουλάπι για να πιάσετε τα –υποτίθεται- κρυμμένα πατατάκια, φτιάξτε λίγο ποπ κορν. Και την ατασθαλία θα αισθανθείτε ότι κάνατε, και πιο υγιεινά θα έχετε κινηθεί διατροφικά.

adad1928c6f43b38ded284d660723614

Κάντε προετοιμασία

Την δύσκολη στιγμή της λαιμαργίας, αποκλείεται να φτιάξετε κάτι υγιεινό να φάτε. Και είναι λογικό. Αντίθετα, αν έχετε βράσει λαχανικά και τα έχετε αποθηκεύσει στο ψυγείο ή έχετε κόψει φρούτα δημιουργώντας μια γευστική φρουτοσαλάτα, μπορεί εκείνη τη στιγμή της αδυναμίας –έπειτα από λίγη σκέψη- να προτιμήσετε την υγιεινή επιλογή που φωνάζει από το ψυγείο.

Μην απογοητεύεστε

Και κυρίως μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μαμάδες. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε μαμά αντιδρά διαφορετικά στις ορμονικές αλλαγές που βιώνει. Ιδιαίτερα, δε θα πρέπει να απογοητεύεστε από τα πρότυπα διάσημων μαμάδων που επανέρχονται στα προ εγκυμοσύνης κιλά άμεσα. Όλα θα γίνουν, στην ώρα τους.

Δείτε ακόμα:

Διατροφή και θηλασμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Διατροφή στο θηλασμό: Τι πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Θηλασμός: Ποια πρέπει να είναι η διατροφή μιας μητέρας που θηλάζει;

Διατροφή στον θηλασμό: Ισορροπία και ποικιλία είναι το μυστικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved