Απώλεια βάρους: 5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν αν θα πετύχει η δίαιτα

Bigstock

Κάντε ένα τεστ απαντώντας σε αυτές τις πέντε ερωτήσεις για να δείτε πόσες πιθανότητες έχετε να τηρήσετε τη δίαιτα.

Η άνοιξη είναι η περίοδος της …δίαιτας. Οι περισσότεροι ενόψει καλοκαιριού ξεκινούν διατροφή , γυμναστική και φυσικά δίαιτα προκειμένου να χάσουν τα κιλά που πήραν το χειμώνα, να ξεφουσκώσουν, να σφίξουν (όσο προλάβουν).

Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία που κάνετε δίαιτα , προσπαθήστε να απαντήσετε ειλικρινά σε πέντε ερωτήσεις. Είναι ένα καλό τεστ για να δείτε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να την τηρήσετε.

Απώλεια βάρους: 5 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε το βράδυ

Τρώτε όταν πεινάτε και σταματάτε όταν χορτάσετε;

Η δίαιτα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού χωρίς να τον ταλαιπωρεί. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες που υπόσχονται απώλεια κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πιο πιθανό είναι μετά από ένα χρονικό διάστημα είτε να σταματήσετε είτε να κάνετε παρασπονδίες.

Καταναλώνετε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και φυτικές ίνες;

Οι φυτικές ίνες όπως και οι υδατάνθρακες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού ενώ οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό. Η δίαιτα που θα ακολουθήσετε πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω συστατικά ώστε να χάσετε τα περιττά κιλά με υγιεινό τρόπο.

Αποφεύγετε τα εστιατόρια λόγω της δίαιτας;

Εάν η δίαιτα δεν σας επιτρέπει να φάτε ποτέ εκτός σπιτιού ή δυσκολεύεστε πολύ να βρείτε κάτι να φάτε που να μη παρεκκλίνει από τη δίαιτά σας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η δίαιτα δεν πρέπει να σας στερεί μικρές χαρές, όπως ένα γεύμα με φίλους πόσο μάλλον να αλλάξει πλήρως την καθημερινότητά σας.

Απώλεια βάρους: Οι 9 τροφές που μπορείτε να τρώτε το βράδυ αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά

Πώς αισθάνεστε;

Πεινάτε όλη την ώρα; Έχετε καλή διάθεση; Έχετε ενέργεια ή αισθάνεστε κόπωση; Είστε ξαφνικά ευέξαπτοι; Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως αυτές ώστε να αξιολογήσετε την επίδραση της δίαιτας τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία. Εάν η δίαιτα δεν σας επηρεάζει αρνητικά, τότε βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

Θα μπορούσατε να τρώτε έτσι για πάντα;

Είναι κοινό μυστικό ότι συνήθως το πρόβλημα είναι η διατήρηση του επιθυμητού βάρους κι όχι (μόνο) η απώλεια. Γι΄αυτό και οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι συστήνουν να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής για ένα «βιώσιμο» αποτέλεσμα. Είστε λοιπόν διατεθειμένοι ν’ αλλάξετε τη διατροφή σας και να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας;

Η μέθοδος «30-30-30» για απώλεια βάρους που έγινε viral στο TikTok

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved