Πρωινό με λίγες θερμίδες: Ιδέες και συνταγές για να χάσετε κιλά πιο γρήγορα

Προτάσεις για αλμυρό και γλυκό πρωινό.

Πρωινό με λίγες θερμίδες: Ιδέες και συνταγές για να χάσετε κιλά πιο γρήγορα
Bigstock

Το πρωινό είναι το πρώτο και ένα από τα κύρια γεύματα της ημέρας. Έρευνες αναφέρουν ότι όταν γίνεται κομμάτι της καθημερινή ρουτίνας μειώνει τις πιθανότητες για αύξηση του σωματικού βάρους και παχυσαρκία. Επιπλέον όταν περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού και σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα μέχρι το επόμενο γεύμα.

Ιδανικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα πλήρες και χορταστικό πρωινό που θα σας δώσει, παράλληλα την ενέργεια που χρειάζεστε πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Βέβαια, εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, θα πρέπει αν είστε προσεκτικοί με τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες για πρωινό με λίγες θερμίδες

Ομελέτα με σπανάκι (151 θερμίδες). Το αυγό είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά και πρωτεΐνες και το σπανάκι περιέχει βιταμίνες, και σίδηρο. Μία ομελέτα με δύο αυγά και μία χούφτα σπανάκι δεν ξεπερνά τις 151 θερμίδες και είναι μία υγιεινή επιλογή για το πρωινό σας που θα σας κρατήσει χορτάτους.

Γιαούρτι με berries (134 θερμίδες). Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα μπολ με γιαούρτι και μύρτιλα ή σμέουρα σε λίγα μόνο λεπτά και να ετοιμάσετε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνη C και ασβέστιο.

Pancakes (150 θερμίδες). Μία εναλλακτική πιο festive που μπορείτε να δοκιμάσετε τα Σαββατοκύριακα. Μία εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 μεσαίες μπανάνες πολτοποιημένες
  • ½ φλιτζάνι ασπράδι αυγό (περίπου 4 αυγά)
  • 1 κουτλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ζεστάνετε ένα τηγάνι και χρησιμοποιήστε σταδιακά όλο το μείγμα για να φτιάξετε τα pancakes.

suntagi-gia-pancakes.jpg

Snmoothie για πρωινό (130 θερμίδες ανά μερίδα). Φτιάξτε ένα smoothie με παντζάρι και καρότο σούπερ θρεπτικό και δυναμωτικό. Δείτε ακόμα περισσότερες συνταγές για πρωινά smoothies εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved