Μαμά και διατροφή: Μειώστε τις λιγούρες για ανθυγιεινά σνακ και junk food με αυτά τα tips

Συμβουλές για να μειώσετε την επιθυμία σας για ανθυγιεινά σνακ και να χάσετε πιο γρήγορα βάρος.

Μαμά και διατροφή: Μειώστε τις λιγούρες για ανθυγιεινά σνακ και junk food με αυτά τα tips
Το junk food δεν είναι απαγορευτικό, πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο. Bigstock

Η επιθυμία για junk food και ανθυγιεινά σνακ ή γλυκά, έρχεται ξαφνικά. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να είχατε λιγούρα για μήλα, μύρτιλα και άλλα φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ωστόσο η επιθυμία για junk food προκύπτει από την επιθυμία για κάτι γλυκό, αλμυρό ή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Δύο είναι οι επιλογές σε αυτήν την περίπτωση. Αντιστέκεστε ή υποκύπτετε. Φυσικά και δεν είναι κακό να υποκύπτετε στις λιγούρες σας κάθε τόσο και ειδικά εάν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του σνακ ή φαγητού που καταναλώνετε. Όταν όμως αυτό συμβαίνει καθημερινά, τότε υπάρχει κίνδυνος, αφενός να πάρετε βάρος και αφετέρου να επιβαρύνετε την υγεία σας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Μειώστε τα ανθυγιεινά σνακ στα ντουλάπια σας

Είναι πολύ πιο εύκολο να ενδώσετε στον πειρασμό εάν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι γεμάτα πατατάκια, γαριδάκια και το ψυγείο σας με αναψυκτικά και σοκολάτες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε καθόλου λιχουδιές στο σπίτι, αλλά για παράδειγμα αποφύγετε τα σοκολατένια μπισκότα εάν δεν μπορείτε να φάτε μόνο ένα.

b7d67189-patatakia.jpg

Μην παραλείπετε γεύματα

Παράλειψη γευμάτων ίσον πείνα. Εάν το στομάχι σας γουργουρίζει είναι αναμενόμενο να λαχταράτε νόστιμα σνακ και φαγητά. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό. Έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ για τα ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα και φυσικά μην παραλείπετε το βραδινό, καθώς το επόμενο πρωί είναι βέβαιο ότι θα πεινάτε περισσότερο.

Είναι λιγούρα ή πείνα;

Άλλο η πείνα η οποία προκύπτει από την ανάγκη του οργανισμού για ενέργεια και άλλο οι λιγούρες οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με ορμονικούς και ψυχολογικούς λόγους. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι από τα δύο νιώθετε. Εάν πεινάτε φάτε κάτι για να καλύψετε αυτήν την ανάγκη του οργανισμού. Εάν έχετε απλά μία λιγούρα ξεγελάστε την χωρίς να το παρακάνετε με την ποσότητα.

Πίνετε πολύ νερό

Ένα ποτήρι νερό μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός για τις λιγούρες σας. Επίσης, εάν δεν ενυδατώνεστε επαρκώς είναι πιο πιθανό να νιώθετε πείνα συχνότερο, αν και στην πραγματικότητα δεν πεινάτε, αλλά νιώθετε δίψα.

nero-fagito.jpg

Αυξήστε τις ώρες που κοιμάστε

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται 7-9 ώρες την ημέρα. Είναι πιο εύκολο να καταπολεμήσετε τις λιγούρες όταν κοιμάστε επαρκώς. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες λιγούρες για junk food και αύξηση βάρους.

Περιορίστε το στρες

Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον οργανισμό με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή εάν παρατηρείτε ότι λόγω του άγχους σας καταναλώνετε συχνά και μεγάλες ποσότητες junk food, μπορείτε να συμβουλευτείτε και έναν διαιτολόγο.

Με πληροφορίες από verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved