Θηλασμός και διατροφή: Τα καλύτερα σνακ για μαμάδες που θηλάζουν

Όταν θηλάζεις, πεινάς και είναι λογικό να ψάχνεις ιδέες για σνακ που θα σου δώσουν ενέργεια.

Θηλασμός και διατροφή: Τα καλύτερα σνακ για μαμάδες που θηλάζουν

Μαμά θηλάζει το μωρό της.

Bigstock

Ο θηλασμός απαιτεί χρόνο, ενέργεια, αφοσίωση, ειδικά το πρώτο διάστημα μετά τη γέννηση του μωρού. Εάν κι εσύ είσαι μία θηλάζουσα μαμά θα έχει ξέρεις ότι η διατροφή το διάστημα αυτό είναι πολύ σημαντική για να έχεις ενέργεια και να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ημέρας.

Και επειδή σε μία ισορροπημένη διατροφή σημαντικά είναι και τα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας, ιδού μερικές ιδέες για σνακ υγιεινά, χορταστικά και πλούσια στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι την περίοδο αυτή.

Φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα

Στόχευσε στην κατανάλωση δύο φλιτζανιών φρούτα την ημέρα. Τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και αποτελούν μία υγιεινή επιλογή για σνακ μέσα στη μέρα.

apoksiramena-verikoka.jpg

Αποξηραμένα βερίκοκα.

Unsplash.com / Elena Mozhvilo

Τυρί

Το τυρί μπορεί επίσης να αποτελέσει κομμάτι μία ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η με μέτρο κατανάλωση. Έρευνες αναφέρουν επίσης ότι η κατανάλωση τυριού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιακά νοσήματμα.

Φρέσκα λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σου διατροφή το διάστημα αυτό και μπορείς να τα φας και ως σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα. Ιδανικά θα πρέπει να τρως τρεις μερίδες λαχανικά την ημέρα. Η μία μερίδα είναι περίπου δύο φλιτζάνια, αναφέρει το eatingwell.com.

Κράκερ ολικής άλεσης

Οι τροφές ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες μεταξύ άλλων ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου. Τα κράκερς είναι ένα έτοιμο σνακ το οποίο μπορείς να έχετε πάντα δίπλα σου για τις στιγμές που θα αισθανθείς πείνα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Τα φιστίκια, τα κάσιους και τα αμύγδαλα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ πακάν έχουν τους περισσότερους υδατάνθρακές.

Μία ακόμα επιλογή είναι τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με φρούτα ή κράκερ ολικής άλεσης.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και ασβέστιο. Μπορείτε να το φας σκέτο ή με φρούτα και ξηρούς καρπούς για πρωινό ή κάθε ώρα της ημέρας. Είναι ένα σνακ που δεν χρειάζεται μαγείρεμα και προετοιμασία και μπορείτε να το έχεις κάθε στιγμή στο ψυγείο σου.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved