Μαμά και διατροφή: Λιγούρα για γλυκό; Ιδέες για υγιεινά επιδόρπια με λίγες θερμίδες

Τα γλυκά δεν είναι απαγορευτικά σε περιόδους δίαιτας αρκεί να ξέρετε τι να επιλέξετε. 

Bigstock

Προτάσεις για γλυκά με λίγες θερμίδες. 

Τα γλυκά δεν είναι απαγορευτικά σε μία ισορροπημένη διατροφή ή στη δίαιτα. Μπορείς να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου γλυκό με επιδόρπια υγιεινά και με χαμηλή θερμιδική αξία.

Ιδού μερικές ιδέες.

Γρανίτα φρούτων

Μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου γρανίτες φρούτων γρήγορα και εύκολα. Πολτοποίησε φρούτα εποχής στο multi και γέμισε με τον πουρέ παγοθήκες ή ειδικές θήκες για γρανίτες. Βάλτε ένα ξυλάκι στο κέντρο και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερη ζάχαρη, λιγότερες θερμίδες και αντιοξειδωτικά και φαλβονοειδή ωφέλιμα για την υγεία. Η καλύτερη επιλογή είναι η σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο ή και περισσότερο.

Παρφέ γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

Σε ένα μπολ βάλε γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Μπορεί να μην είναι το ίδιο λαχταριστό με μία μπάλα παγωτό παρφέ, αλλά έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Υγιεινό apple crisp στο φλιτζάνι

Υλικά:

  • 1 μήλο χωρίς τη φλούδα και κομμένο σε κομματάκια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρόμης
  • 2 κουταλιές της σούπας βρόμη
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Βάλε το κομμένο μήλο σε ένα φλιτζάνι και πρόσθεσε το μέλι, το αλεύρι βρόμης, τη βρόμη, τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε τα υλικά και βάλε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα.

Στικ μπανάνας με επικάλυψη σοκολάτας

Βγάλε τη φλουδα από τη μπανάνα και κάρφωσε στη μία πλευρά ένα ξυλάκι. Λιώσε στον φούρνο μικροκυμάτων λίγη μαύρη σοκολάτα και βούτηξε μέσα σε αυτήν την μπανάνα. Άφησε τη σοκολάτα να παγώσει και απολαύστε.

Μπορείς να βάλεις και ξηρούς καρπούς ως επικάλυψη. Επίσης, με την ίδια λογική μπορείς να κάνεις γλυκιές μπουκίτσες με άλλα φρούτα όπως φράουλες και μύρτιλα.

Ψητά αχλάδια στον φούρνο

Τα αχλάδια είναι νόστιμα και θρεπτικά. Όταν ψηθούν γίνονται ακόμα πιο νόστιμα και ζουμερά και μπορείς να έχεις ένα γλυκό σνακ σε λίγα λεπτά απλά βάζοντας κομμένα και χωρίς τα κουκούτσια αχλάδια στον φούρνο. Ένα αχλάδι μεσαίου μεγέθους έχει περίπου 100 θερμίδες. Δεν χρειάζεται να προσθέσις ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved