Μαμά και διατροφή: Απλοί τρόποι να μειώσετε τους υδατάνθρακες

Bigstock

Πώς μπορείτε να μειώσετε τους υδατάνθρακες από την καθημερινή σας διατροφή;

Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό μέρος της ισορροπημένης διατροφής και οι ιδιαίτερα οι σύνθετοι υδατάνθρακες που είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά.

Οι απλοί υδατάνθρακες βρίσκονται σε επεξεργασμένες τροφές και έχουν σχεδόν μηδαμινή διατροφική αξία, όχι όμως και θερμιδική. Έρευνες δείχνουν ότι μία διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες βοηθά στην απώλεια βάρους και στην διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Πώς θα μειώσετε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας

Κόψτε τα αναψυκτικά και τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη

Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα ζάχαρης θεωρούνται απλοί υδατάνθρακες. Οι απλοί υδατάνθρακες προσφέρουν γρήγορη αύξηση των επιπέδων ενέργειας και αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θεωρούνται το παγωμένο τσάι, τα αναψυκτικά και κάποιοι συσκευασμένοι χυμοί. Για παράδειγμα, ένα αναψυκτικό (όχι διαίτης) περιέχει 35 g υδατανθράκων, ενώ ένα μικρό μπουκάλι παγωμένο τσάι 29,5 g.

Επιλέξτε σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Αποφύγετε τα σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες όπως είναι τα πατατάκια, τα κράκερς και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και λίγες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Ξεκινήστε με ένα δυναμωτικό και σε υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες πρωινό

Ξεχάστε το πρωινό με φέτες ψωμιού, κέικ και κρουασάν. Προτιμήστε μία πιο υγιεινή επιλογή όπως είναι τα αυγά. Μπορείτε να φτιάξετε μία ομελέτα ή αυγά scrambled που είναι εύκολα στην παρασκευή τους.

Χρησιμοποιήστε αντικατάστατα για το αλεύρι

Αντί να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι σε συνταγές σας για pancakes, muffins και άλλες συνταγές που φτιάχνετε προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρόμης, νιφάδες βρόμης και άλλα υποκατάστατα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και με υψηλότερη διατροφική αξία.

Προτιμήστε λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες. Προτιμήστε τα μη αμυλούχα λαχανικά όπως είναι τα σπαράγγια, το μπρόκολο, τα καρότα και τα μανιτάρια.

Με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved