Μαμά και διατροφή: Καλοκαιρινές συνταγές με λαχανικά για απώλεια βάρους

Τα οφέλη των λαχανικών στην απώλεια βάρους, plus οκτώ καλοκαιρινές συνταγές με λαχανικά.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για την υγεία του οργανισμού. Επίσης, περιέχουν λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά «σύμμαχο» στην απώλεια βάρους.

Ισορροπημένη διατροφή με τακτική κατανάλωση λαχανικών

Για την υγιή απώλεια κιλών, το μυστικό είναι η ισορροπημένη διατροφή, ο περιορισμός θερμίδων και η συστηματική άσκηση. Η συχνή κατανάλωση λαχανικών εξασφαλίζει την επαρκή πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά από τη μία, και από την άλλη την κατανάλωση γευμάτων με λίγες θερμίδες και τη μείωση των κακών λιπαρών από τη διατροφή. Κάποια λαχανικά μάλιστα, ενδείκνυνται ακόμα περισσότερες σε περιόδους δίαιτας, όπως το κολοκύθι, το κουνουπίδι, το λάχανο, το παντζάρι, το σπανάκι, το μπρόκολο κ.α.

Καλοκαιρινές συνταγές με λαχανικά για απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι σας προτείνουμε τις συνταγές με λαχανικά για έναν ακόμα λόγο. Είναι πιο ελαφριές, μπορείτε να τις απολαύσετε και κρύες, ακόμα και να τις έχετε μαζί σας σε τάπερ στην παραλία. Παρακάτω μπορείτε να δείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές με λαχανικά που θα σας κρατήσουν χορτάτες και θα σας βοηθήσουν να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά να μειώνεται.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Mariana Medvedeva

Σαλάτα με ρεβίθια και σπανάκι (280 θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά:

  • ¼ κίτρινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
  • 1 σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 140 γραμμάρια ντομάτες λιαστές
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 55 γραμμάρια σπανάκι

Εκτέλεση συνταγής:

Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί, προσθέστε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάλτε το στο τηγάνι. Σοτάρετε για δύο περίπου λεπτά.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, τα ρεβίθια το αλάτι και το πιπέρι.

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για οκτώ λεπτά.

Δύο λεπτά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα, προσθέστε το σπανάκι και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για δύο ακόμα λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι έχει μαλακώσει.

Σαλάτα με παντζάρια (270 θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά:

  • 1 μεσαίο παντζάρι φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 55 γραμμάρια σπανάκι
  • 85 γραμμάρια ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • ½ κουταλιά της σούπας τυρί

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το παντζάρι να βράσει και έπειτα αφήστε το να κρυώσει τελείως και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της σαλάτας και τις τομάτες. Προσθέστε το dressing και ανακατέψτε. Στο τέλος προσθέστε την φέτα σε μικρά κομμάτια και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Δείτε έξι ακόμα συνταγές στο παρακάτω βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved