Πόσο αποτελεσματικά είναι τα αντισυλληπτικά; (vid)

  • Aντισυλληπτικά δισκία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
  • Πώς μπορούμε να δούμε, αν η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων συνδέεται με την εμφάνιση κάποιου είδους καρκίνου;
Μενέλαος Λυγνός
Πόσο αποτελεσματικά είναι τα αντισυλληπτικά; (vid)

Οι ορμόνες αυτές είναι κατά βάσιν συνθετικά ανάλογα των ορμονών, που παράγονται από τις ωοθήκες σας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας και της εγκυμοσύνης.

Η χορήγηση αντισυλληπτικών ως μέσο αντισύλληψης στο γενικό πληθυσμό εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 1960 στις Η.Π.Α.. Η ευρεία χρήση αντισυλληπτικών έφερε πραγματική κοινωνική επανάσταση, αφού από το σημείο αυτό κι έπειτα η κάθε γυναίκα ήταν είχε στη διάθεσή της ένα εργαλείο, χάρη στο οποίο μπορούσε να έχει τον έλεγχο του οικογενειακού της προγραμματισμού.

Σήμερα υπολογίζεται, πως περισσότερες από 100 εκατομμύρια γυναίκες χρησιμοποιούν την μέθοδο αυτή αντισύλληψης παγκοσμίως.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως τα αντισυλληπτικά δισκία είναι και αυτά ένα είδος φαρμακευτικής αγωγής και, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα φάρμακα και τις θεραπείες, η χρήση τους έχει πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και παρενέργειες.

Από τα επιστημονικά στοιχεία προκύπτει, πως η χρήση αντισυλληπτικών συνδέεται με μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου κατά ακόμη και 30%. Η μείωση αυτή είναι μάλιστα ανάλογη της διάρκειας λήψης των αντισυλληπτικών δισκίων, όσο περισσότερο χρόνο λαμβάνει μία γυναίκα αντισυλληπτικά, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος αυτή να εμφανίσει καρκίνο του ενδομητρίου.

Μάθετε τα πάντα για την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!




Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!


Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved