Οξύς πόνος στην κοιλιά μετά το σεξ - Τι μπορεί να είναι; (vid)

Τι μπορεί να "κρύβει" οέντονος πόνος στην κοιλιά μετά την σεξουαλική επαφή; 

Μενέλαος Λυγνός
Οξύς πόνος στην κοιλιά μετά το σεξ - Τι μπορεί να είναι; (vid)

Περίπου μία στις τρεις γυναίκες νιώθει έντονο πόνο στην κοιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συμβαίνει αυτό και ένας από αυτούς είναι οι κύστεις.

Ειδικότερα, το ωχρό σωμάτιο είναι ένα προσωρινό όργανο, που σχηματίζεται επί της ωοθήκης στα μέσα του κύκλου, το οποίο παράγει ορμόνες και συγκεκριμένα κατά κύριο λόγο προγεστερόνη. Σε μερικές περιπτώσεις η γυναίκα, που φέρει κύστη ωχρού σωματίου στη μία εκ των ωοθηκών της, αναφέρει ήπιο κοιλιακό άλγος στη σύστοιχη πλευρά (δηλαδή στην πλευρά, όπου εντοπίζεται η κύστη αυτή).Εντούτοις, κατά κανόνα ο σχηματισμός κύστεως ωχρού σωματίου είναι ασυμπτωματική.

Η ρήξη ωχρού σωματίου συμβαίνει συχνότερα:

  • Σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Μάλιστα το ενδεχόμενο ρήξης κύστεως ωχρού σωματίου καταγράφεται συνηθέστερα σε έφηβες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 30 ετών.
  • Όταν έχει προηγηθεί έντονη άσκηση ή (ακόμα πιο συχνά) σεξουαλική επαφή.
  • Σε αρχόμενα στάδια της κύησης (ενδομήτριας ή εξωμήτριας)
  • Κατά τη διάρκεια της εκκριτικής φάσης του κύκλου (μετά τη 14η ημέρα). Οι περισσότερες ρήξης κύστεως ωχρού σωματίου καταγράφονται μεταξύ της 20ης και της 26ης ημέρας του κύκλου.

Δείτε σε τι μπορεί να οφείλεται η εμφάνιση έντονου κοιλιακού άλγους μετά από σεξουαλική επαφή και πώς αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται στο βίντεο που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr.



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved