Αιμορραγία μετά το σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογική;

Εγκυμοσύνη και αιμορραγία μετά το σεξ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αιμορραγία μετά το σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογική;

Είναι φυσιολογική η αιμορραγία μετά το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οποιαδήποτε αιμορραγία, ελαφριά ή έντονη μετά τις 20 εβδομάδες τις εγκυμοσύνης δεν είναι φυσιολογική και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας αμέσως για να τον ενημερώσετε για την κατάστασή σας.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πανικοβληθείτε καθώς δεν είναι όλες οι αιμορραγίες επικίνδυνες.

Τι προκαλεί την αιμορραγία μετά το σεξ στην εγκυμοσύνη;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η παροχή αίματος στην περιοχή του κόλπου και του τραχήλου αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Έτσι στην περιοχή αυτή υπάρχει πλήθος μικρών αγγείων, τα οποία έχουν την τάση να διαρρηγνύονται, όταν τους ασκηθεί πίεση κατά τη σεξουαλική επαφή. Συνεπώς, δεν είναι σπάνιο μετά από την επαφή να παρατηρηθεί κολπική αιμορραγία, της οποίας η ποσότητα μπορεί να είναι μικρή ή μεγαλύτερη. Οι πιθανότητες εμφάνισης της κολπικής αιμορραγίας είναι δε αυξημένες, αν η επαφή ήταν «εντονότερη» του συνηθισμένου.

Μήπως η αιμορραγία μετά το σεξ σημαίνει αποβολή;

Η αποβολή μετά από τη σεξουαλική είναι σπάνια έως απίθανη καθώς το έμβρυο είναι ασφαλές μέσα στον αμνιακό σάκο και γεμάτο με υγρό. Αυτό και μόνο προστατεύει το μωρό από ο,τιδήποτε. Αν όμως είχατε κάποια αποβολή στο παρελθόν καλό θα είναι να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Πότε πρέπει να ανησυχήσω, αν διαπιστώσω κολπική αιμορραγία μετά από επαφή;

Γενικά αν η κολπική αιμορραγία συνδυάζεται με κοιλιακό άλγος ή η ποσότητα του αίματος είναι σχετικά μεγάλη και το χρώμα του έχει «ζωηρό» κόκκινο χρώμα, όπως το αίμα, που ρέει από ένα κόψιμο, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσετε.

Αν αντίθετα δεν υφίσταται κοιλιακό άλγος, η ποσότητα του αίματος δεν ξεπερνά τις λίγες σταγόνες και το χρώμα του είναι ροζ ή καφέ, τότε μάλλον μπορείτε να αισθάνεστε πιο ήρεμη.

Πώς μπορώ να περιορίσω τις πιθανότητες να εμφανιστεί κολπική αιμορραγία μετά από σεξουαλική επαφή;

Η πιο «ευθεία» απάντηση, που θα μπορούσε να δοθεί στο ερώτημα αυτό, είναι να συγκρατείτε λίγο το πάθος σας και να αποφεύγετε την «υπερβολική» ένταση κατά την επαφή – όσο αυτό είναι εφικτό.

Δοκιμάσετε στάσεις, οι οποίες τρόπον τινά «περιορίζουν» τη διείσδυση ή στάσεις που είναι ασφαλείς για τις εγκύους.

Φυσικά κανένας από τους τρόπους αυτούς δεν εξασφαλίζουν, πως δεν θα εντοπίσει μια γυναίκα κολπική αιμορραγία, απλά μειώνουν τις πιθανότητες ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Πότε πρέπει να αποφεύγετε το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται εάν η έγκυος έχει:

  • προδρομικό πλακούντα
  • περιμένει περισσότερα από ένα μωρά
  • ανεπάρκεια του τραχήλου της μήτρας

πηγή: momjunction.com / μαιευτήρας γυναικολόγος - Μενέλαος Λυγνός

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved