Επηρεάζει η παχυσαρκία τη γονιμότητα της γυναίκας; (vid)

Γονιμότητα: Με ποιο τρόπο την επηρεάζει η παχυσαρκία.

Μενέλαος Λυγνός
Επηρεάζει η παχυσαρκία τη γονιμότητα της γυναίκας; (vid)

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), περίπου το 6% των κρουσμάτων πρωτοπαθούς υπογονιμότητας οφείλονται στην παχυσαρκία της γυναίκας. Κύριος υπαίτιος γι’ αυτό είναι τα οιστρογόνα, η ορμόνη του γυναικείου φύλου που παράγεται από τα λιπώδη κύτταρα.

Η παχυσαρκία κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας στη μέλλουσα μητέρα, όπως ο διαβήτης κύησης, η προεκλαμψία, η άπνοια ύπνου, η δυσκολία στην κίνηση καθώς επίσης και η αύξηση του κινδύνου αποβολών.

Εκτός όμως από τα προβλήματα για τη μητέρα, η παχυσαρκία συσχετίζεται και με προβλήματα για το έμβρυο. Η μακροσωμία (το μεγάλο μέγεθος του μωρού) που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό του κατά τον τοκετό ή σε καισαρική τομή, οι καρδιολογικές και νευρολογικές διαταραχές, αλλά και η προωρότητα είναι μερικοί από τους κινδύνους.

Μάθετε περισσότερα με ποιο τρόπο και πώς η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας, στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ ποιο είναι το ιδανικό σας βάρος!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved