Θέλω να κάνω παιδί: Τρόποι για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Όταν αισθάνεστε πως είστε έτοιμη να γίνετε μητέρα δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να προβλέψετε το πόσο σύντομα αυτό θα γίνει.

Θέλω να κάνω παιδί: Τρόποι για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να γίνετε γονείς, να συλλάβετε δηλαδή και να έχετε μια υγιή, ευτυχισμένη εγκυμοσύνη. Υπάρχουν μερικοί απλοί καθημερινοί τρόποι και συνήθειες με τους οποίους μπορείτε ενισχύσετε τη γονιμότητά σας και να προετοιμάσετε το σώμα σας για τη σύλληψη.

Ελέγξτε το βάρος σας

Το υπερβολικό ή το μειωμένο σωματικό βάρος μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης. Οι γυναίκες με χαμηλό βάρος είναι πιθανό να έχουν ακανόνιστη περίοδο κάτι που επηρεάζει τον υπολογισμό της ωορρηξίας. Σύμφωνα με έρευνες οι βαρύτερες γυναίκες γεννάνε μωρά με μεγαλύτερο βάρος και είναι πιθανόν να εμφανίσουν περισσότερες επιπλοκές κατά τη γέννα. Οι μητέρες με χαμηλότερο βάρος είναι πιθανότερο να γεννήσουν πιο ελαφριά μωρά.

Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Φολικό οξύ
Εάν ληφθεί πριν από τη σύλληψη και στην αρχή της εγκυμοσύνης βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Βιταμίνες Β
Παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην ωορρηξία όσο και για στην ανάπτυξη του εμβρύου. Η κατανάλωση βιταμινών Β μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος αν έχετε δυσκολία να συλλάβετε.

Βιταμίνη C
Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες μπορούν να βελτιώσουν τον αριθμό και την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες που καπνίζουν.

Κόψτε το κάπνισμα και το αλκοόλ

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας καπνίζετε, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Το κάπνισμα σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο να γεννήσετε ένα χαμηλού βάρους μωρό και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος του συντρόφου σας. Το αλκοόλ, από την άλλη, αυξάνει την πιθανότητα αποβολής, επηρεάζει την ανάπτυξη του μωρού και απομακρύνει από το σώμα από τις απαραίτητες βιταμίνες Β.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Η προσπάθεια να μείνετε έγκυος μπορεί να είναι αγχωτική. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να διαχειριστείτε και να μειώσετε το στρες και το άγχος σας. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης όπως είναι η γιόγκα, μια βόλτα στη φύση, ακούστε χαλαρωτική μουσική κάντε ό, τι σας κάνει να νιώθετε πιο ήρεμη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved