Αιμορραγία εμφύτευσης: Οι πιο συχνές απορίες

Σε ποιες περιπτώσεις η αιμορραγία εμφύτευσης είναι ανησυχητική.

Νίκη Παπανικολάου
Αιμορραγία εμφύτευσης: Οι πιο συχνές απορίες
Bigstock

Η αιμορραγία εμφύτευσης μπορεί να συμβεί περίπου 10-14 ημέρες μετά τη σύλληψη, όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην εσωτερική επένδυση της μήτρας.

Γενικά, περίπου το ένα τρίτο των εγκύων γυναικών θα εμφανίσουν αιμορραγία εμφύτευσης.

periodoa-aimorragia-emfuteysis.jpg

Η αιμορραγία εμφύτευσης διαφέρει από την περίοδο;

Με δεδομένο, πως η αιμόρροια εμφύτευσης λαμβάνει χώρα κοντά στην αναμενόμενη επόμενη έμμηνο ρύση, είναι συχνό αρκετές γυναίκες να τη συγχέουν με περίοδο.

Ωστόσο υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ της αιμορραγίας εμφύτευσης και μιας περιόδου σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης:

Χρώμα: Οι περισσότερες γυναίκες είναι εξοικειωμένες με το χρώμα της περιόδου τους (συνήθως έντονο έως σκούρο κόκκινο). Η αιμορραγία εμφύτευσης, ωστόσο, είναι συνήθως ανοιχτό ροζ έως σκούρο καφέ (χρώμα σκουριάς).

Πυκνότητα: Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση δεν πρέπει να παρουσιάζει θρόμβους.

Οσμή: Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες η αιμορραγία κατά την εμφύτευση δεν πρέπει να έχει έντονη οσμή.

Διάρκεια: Η περίοδος κατά κανόνα διαρκεί από 2 έως 7 ημέρες ενώ η αιμόρροια εμφύτευσης από λίγες ώρες έως 2 ημέρες.

Πού οφείλεται η αιμορραγία εμφύτευσης;

Περίπου 10-14 ημέρες μετά τη σύλληψη (όταν το σπέρμα ενώνεται με το ωάριο), το έμβρυο θα εμφυτευτεί στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτή η κίνηση μπορεί να καταστρέψει ορισμένα αιμοφόρα αγγεία εντός του τοιχώματος της μήτρας και να προκαλέσει ήπια αιμορραγία.

Τουλάχιστον το 50% των γυναικών που εμφανίζουν κηλίδες/αιμορραγία (εκτός από αιμορραγία κατά την εμφύτευση) θα συνεχίσουν να έχουν μια φυσιολογική, υγιή εγκυμοσύνη.

apovoli-kai-gonimotita.jpg

Αιμορραγία εμφύτευσης: Θα βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης;

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η αιμορραγία εμφύτευσης συμβαίνει πριν την καθυστέρηση. Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης θεωρούνται πιο αξιόπιστα όταν γίνονται μετά την καθυστέρηση, καθώς όσο πιο νωρίς γίνονται τόσο πιο πιθανό είναι να βγουν αρνητικά.

Ωστόσο, εάν είχατε ερωτική επαφή στις γόνιμες ημέρες σας και έχετε παρατήσει λίγο αίμα που υποψιάζεστε ότι μπορείτε να αποτελεί ένδειξη εγκυμοσύνης, μπορείτε να κάνετε ένα πρώτο τεστ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved