Αιμορραγία εμφύτευσης ή περίοδος; Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά

Πότε το αίμα είναι ένδειξη της αιμορραγίας εμφύτευσης και πότε ένδειξη περιόδου;

Αιμορραγία εμφύτευσης ή περίοδος; Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά

Πότε η κηλίδα αίματος είναι περίοδος και πότε αιμορραγία ωορρηξίας;

Bigstock

Με τον όρο αιμορραγία εμφύτευσης αναφερόμαστε στην ήπια αιμορραγία που παρατηρείται όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα, συνήθως 10-14 ημέρες μετά τη σύλληψη. Πολλές γυναίκες, ωστόσο, μπερδεύουν την αιμορραγία εμφύτευσης με την αιμορραγίας της περιόδου, ειδικά εάν δεν έχουν σταθερό κύκλο.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξέρετε εάν σας ήρθε περίοδο ή εάν διανύετε τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας, είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο καταστάσεις, ενδείξεις που θα σας δείξουν τι από τα δύο ισχύει.

Αιμορραγία εμφύτευσης VS αιμορραγία περιόδου

Τρία συμπτώματα θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν είστε έγκυος ή εάν περιμένετε περίοδο

Κράμπες

Στην αιμορραγία εμφύτευσης οι κράμπες είναι έντονες αλλά διαρκούν λιγότερο από ότι στην περίοδο. Βέβαια, κάθε γυναίκα είναι και διαφορετική περίπτωση, οπότε πάνω από όλα καλό είναι να έχετε το νου σας για τυχόν αλλαγές που παρατηρήσετε στο σώμα σας.

Ροή

Κάποιες γυναίκες στην αιμορραγία εμφύτευσης η ροή τους είναι τόσο μεγάλη όσο και την πρώτη μέρα της περιόδου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο διαρκεί μόλις μία με δύο μέρες και ακόμα και μόλις τελειώσει έχει συμπτώματα όμοια με αυτά της περιόδου και μεγάλη ευαισθησία στο στήθος.

Συνέπεια

Στην αιμορραγία της έμμηνου ρύσης, η ροή του αίματος είναι σταθερή και αυξανόμενη, ενώ δεν ισχύει το ίδιο με την αιμορραγία εμφύτευσης.

proto-trimino-egkymosynis-(3).jpg

Αιμορραγία εμφύτευσης: Θα βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης;

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η αιμορραγία εμφύτευσης συμβαίνει πριν την καθυστέρηση. Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης θεωρούνται πιο αξιόπιστα όταν γίνονται μετά την καθυστέρηση, καθώς όσο πιο νωρίς γίνονται τόσο πιο πιθανό είναι να βγουν αρνητικά.

Ωστόσο, εάν είχατε ερωτική επαφή στις γόνιμες ημέρες σας και έχετε παρατήσει λίγο αίμα που υποψιάζεστε ότι μπορείτε να αποτελεί ένδειξη εγκυμοσύνης, μπορείτε να κάνετε ένα πρώτο τεστ.

Άλλες αιτίες αιμορραγίας

Αιμορραγία ωορρηξίας: Η αιμορραγία ωορρηξίας συμβαίνει σε περίπου 5% των γυναικών με έμμηνο ρύση και θεωρείται ότι προκαλείται από ορμονικές αλλαγές.

Πρώιμη αποβολή: Στην αιμορραγία λόγω αποβολής το αίμα έχει ροζ, έντονο κόκκινο ή καφέ χρώμα και πιο πηκτή σύσταση.

Έκτοπη κύηση: Η έκτοπη κύηση συμβαίνει όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται κάπου εκτός μήτρας όπως στην σάλπιγγα ή προσκολλάται σε ένα ανώμαλο μέρος της μήτρας.

Βακτηριακή κολπίτιδα: Η έρευνα έχει δείξει από καιρό ότι η αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να προκληθεί από βακτηριακή κολπίτιδα ή άλλες λοιμώξεις του κατώτερου γεννητικού συστήματος, που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Το σύνδρομο πολυκυστικών είναι μια ανισορροπία των αναπαραγωγικών ορμονών που επηρεάζει τους κύκλους της εμμήνου ρύσης και μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved