Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα των ωαρίων σας

Η ποιότητα των ωαρίων παίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανότητά σας να συλλάβετε.

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα των ωαρίων σας
Bigstock

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται εάν υπάρχει μια φυσική θεραπεία για την ενίσχυση της ποιότητας των ωαρίων , τη βελτίωση της γονιμότητας και την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Η Δρ Jennifer Hirshfeld-Cytron εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι τα ωάρια σας είναι τα καλύτερα που μπορούν όταν προετοιμάζεστε για σύλληψη.

Διαχειριστείτε το άγχος

Το στρες μπορεί να παράγει ορμόνες όπως η κορτιζόλη και η προλακτίνη που παρεμποδίζουν ή σταματούν την ωορρηξία. Δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, η άσκηση ή ένα ζεστό μπάνιο μπορούν να βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος.

gonimotita-kai-somatiki-drastiriotita.jpg

Διατηρήστε ένα φυσιολογικό βάρος

Η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με μειωμένη γονιμότητα και μειωμένη ποιότητα ωαρίων λόγω αλλοιώσεων της μιτοχονδριακής λειτουργίας και του αυξημένου οξειδωτικού στρες. Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να αλλάξει την ορμονική ισορροπία, διαταράσσοντας την ωορρηξία. Συνιστάται δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 18,5-24,9 για την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Τρώτε υγιεινά

Η υγιεινή διατροφή είναι σύμμαχος της καλής υγείας ενώ παράλληλα ενισχύει τη γονιμότητά σας. Τρώτε άφθονα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχα κρέατα, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Μείνετε μακριά από τρανς λιπαρά, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, επεξεργασμένα τρόφιμα ή κρέατα και από το υπερβολικό αλάτι και τη ζάχαρη.

kerketini-kai-gonimotita.jpg

Ενισχύστε τη ροή του αίματος

Η καλή υγεία των ωαρίων ενισχύεται από τη ροή αίματος στις ωοθήκες. Η κατανάλωση νερού αλλά και η γιόγκα είναι ένας υγιεινός και χαλαρωτικός τρόπος για τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Καταψύξτε τα ωάριά σας

Εάν σχεδιάζετε να καθυστερήσετε τη μητρότητα, ένας από τους τρόπους για να προστατεύσετε τη γονιμότητά σας είναι να καταψύξετε τα ωάρια σας. Με τον καιρό, η φυσική γονιμότητα μιας γυναίκας μειώνεται, αλλά τα κατεψυγμένα ωάρια παραμένουν στην ίδια βιολογική ηλικία όπως όταν κρυοσυντηρούνται, ενισχύοντας τις πιθανότητές σας για μελλοντική επιτυχία εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από το fcionline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved