Γιατί αποφάσισα να μοιραστώ την υπογονιμότητά μου στα social media

Η Krystle Chavez μίλησε για το δικό της δύσκολο και μοναχικό ταξίδι υπογονιμότητας και για την απόφασή της να το μοιραστεί δημόσια.

Γιατί αποφάσισα να μοιραστώ την υπογονιμότητά μου στα social media
Bigstock

Ονομάζομαι Krystle Chavez και με τον σύζυγό μου θέλουμε να γίνουμε γονείς.

Παντρευτήκαμε πριν από 3 χρόνια κι ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που δημιουργήσαμε οικογένεια. Παρόλο που γνωρίζαμε ότι είχα Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) και υδροσάλπιγγα (μπλοκαρισμένη σάλπιγγα), δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να μείνω έγκυος.

Τον πρώτο χρόνο προσπαθήσαμε χωρίς επιτυχία, στη συνέχεια όμως απευθυνθήκαμε σε ειδικό γονιμότητας.

Παράλληλα, μοιραστήκαμε την προσπάθειά μας με πολύ λίγους στενούς συγγενείς και φίλους. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα ήταν πολύ υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά, αλλά κανείς τους δεν είχε βιώσει κάτι παρόμοιο.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι ερωτήσεις από γνωστούς και αγνώστους, συναδέλφους και μη για το πότε θα κάνουμε παιδί, έπεφταν βροχή. Είναι ενδιαφέρον πως οι άνθρωποι που δεν σας ξέρουν πραγματικά και που δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή σας, είναι συνήθως αυτοί που γίνονται αγενείς. Έμαθα επίσης πόση έμφαση δίνει η κοινωνία στην ικανότητα της γυναίκας να τεκνοποιήσει αλλά και πόσο πιεστικό μπορεί να γίνει αυτό επηρεάζοντας τη σχέση του ζευγαριού.

Συνειδητοποίησα επίσης πόσο λίγο καταλάβαιναν οι άνθρωποι τι σημαίνει υπογονιμότητα…

Οι προκλήσεις στο ταξίδι μου με έκαναν να οπισθοχωρήσω και όταν οι άνθρωποι με ρωτούσαν πότε θα κάνω παιδί, απαντούσα με υπεκφυγές και στεναχωριόμουν.

Με τον καιρό, άρχισα να απομονώνομαι. Απέφευγα κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες θα με έκαναν να νιώσω άβολα… Συνειδητοποίησα ότι όσο περισσότερο δεν έλεγα κάτι για τους αγώνες μου για τη γονιμότητα, τόσο περισσότερο ένιωθα ότι ήταν αυτό το μεγάλο κακό «ΜΥΣΤΙΚΟ», το οποίο δεν ήταν καλό. Τα μυστικά έχουν έναν τρόπο να σας κρατούν αιχμάλωτους και να δημιουργούν αρνητική ενέργεια κάνοντάς σας να νιώθετε ντροπή και ενοχή ενώ δεν θα έπρεπε.

Τελικά, αφού το σκεφτήκαμε πολύ και το συζητήσαμε με τον άντρα μου, αποφασίσαμε να μοιραστούμε την προσπάθειά μας στα social media. Το ταξίδι υπογονιμότητας είναι μακρύ και μοναχικό και ήθελα να ανοίξω ένα φόρουμ όπου οι γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας θα μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά γι' αυτά και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Αν και είναι κάτι πολύ προσωπικό, δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε ή να πάτε σε αυτό το ταξίδι μόνοι σας. Μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια.

Εγώ θέλησα να μοιραστώ το ταξίδι μου δημόσια γιατί ήθελα να πω την αλήθεια μου, να την "ομαλοποιήσω", να ενδυναμώσω τους άλλους και να τους κάνω να νιώσουν ότι είναι εντάξει όπως κι αν νιώθουν.

Το ταξίδι για τη σύλληψη δεν είναι το ίδιο για όλους αλλά υπάρχουν ομοιότητες γύρω από το συναισθηματικό, ψυχικό, σωματικό και οικονομικό στρες. Γενικά οι άνθρωποι αισθάνονται απομονωμένοι, ντροπιασμένοι και στιγματισμένοι, επομένως χρειάζονται καλύτερη πρόσβαση σε πόρους, θεραπεία και υποστήριξη.

Θέλω λοιπόν να ακουστεί η ιστορία μου ακόμα κι αν η φωνή μου τρέμει καθώς τη μοιράζομαι.

Με αγάπη,

Krystle και Jesus Chavez

Πηγή: fertilitytips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved