Αυξάνει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή τις πιθανότητες σύλληψης;

Πρέπει να πηγαίνετε τουαλέτα μετά την ερωτική πράξη ή όχι;

Αυξάνει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή τις πιθανότητες σύλληψης;

Μύθοι και αλήθειες για τη σύλληψη.

Bigstock

Πιθανά να έχετε ακούσει ότι η ούρηση μετά την ερωτική επαφή βοηθά στην πρόληψη ουρολοιμώξεων. Ισχύει όμως το ίδιο και εάν θέλετε να συλλάβετε;

Πρέπει να πάτε τουαλέτα μετά την ερωτική επαφή ή όχι;

H γυναικολόγος Monica Grover αναφέρει στο Very Well Family ότι η ούρηση μετά την ερωτική πράξη δεν επηρεάζει τις πιθανότητες σύλληψης, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολύ.

«Όταν ο άνδρας εκσπερματώνει η κινητικότητα και η δύναμη του σπέρματος είναι πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα παρά την βαρύτητα και την απώλεια σπερματικών υγρών κατά την ούρηση, να μην επηρεάζονται ουσιαστικά οι πιθανότητες σύλληψης» αναφέρει η ειδικός.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η ούρηση δεν επηρεάζει τη διαδικασία της σύλληψης και της γονιμοποίησης του ωαρίου, είναι ανατομικός. Η ούρηση γίνεται από διαφορετικό σημείο του σώματος, από αυτό όπου το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο. Το σπέρμα βρίσκεται στον κόλπο της γυναίκας και δεν αναμειγνύεται ποτέ με τα ούρα.

Για τους ίδιους λόγους, η ούρηση μετά την ερωτική επαφή δεν αποτελεί μέθοδος αντισύλληψης.

gonimotita-zeugari-krevati.jpg

Χρειάζεται να ξαπλώσετε μετά την ερωτική επαφή;

Κάτι που επίσης πιθανά να έχετε ακούσει είναι ότι εάν ξαπλώσετε μετά την ερωτική επαφή αυξάνετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Ο μύθος αυτός πιθανά να προέρχονται από μια μελέτη του 2009 που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ξάπλωσαν για περίπου 15 λεπτά μετά την ενδομήτρια σπερματέγχυση είχαν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν. Ωστόσο, μια μεγαλύτερη, τυχαιοποιημένη μελέτη του 2016 από τη Φινλανδία διαπίστωσε ότι η παραμονή σε οριζόντια θέση για 15 λεπτά μετά την σπερματέγχυση δεν είχε καμία διαφορά όσον αφορά την επιτυχή σύλληψη. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, μάλιστα, το σπέρμα φτάνει στις σάλπιγγες σε λίγα μόνο λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved