Γύρη μελισσών και η αποτελεσματικότητά της στη γονιμότητα

Γύρη: Τα οφέλη της στη γονιμότητα

Γύρη μελισσών και η αποτελεσματικότητά της στη γονιμότητα

Πώς να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας μέσω της γύρης των μελισσών

Bigstock

Κάθε παντρεμένο ζευγάρι περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που η οικογένειά του θα ευλογηθεί με ένα μωρό. Μερικές φορές όμως, λόγω κάποιου θέματος, δεν μπορούν να συλλάβουν. Το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει ασφαλείς, αποτελεσματικές και φυσικές λύσεις για την ενίσχυση της γονιμότητάς του σε τέτοιες καταστάσεις. Μια τέτοια φυσική λύση είναι και η γύρη των μελισσών. Αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν αυτό; Διαβάστε παρακάτω το άρθρο και μάθετε τα πάντα για την αποτελεσματικότητα της γύρης στη γονιμότητα.

Τι είναι η γύρη μελισσών;

Η γύρη των μελισσών που είναι γνωστή και ως «Αμβροσία» ή «τροφή των θεών». Η χρήση της γύρης ήταν ευρέως διαδεδομένη από τα αρχαία χρόνια σε όλο τον κόσμο. Αυτό αποδίδεται στις φαρμακευτικές ιδιότητες της, οι οποίες ήταν γνωστές από τότε. Πολλές ασθένειες αντιμετωπίζονταν με τη χρήση της γύρης. Μερικές από τις ασθένειες αυτές ήταν το κρυολόγημα, η γρίπη, το έλκος, η πρόωρη γήρανση, η αναιμία και η κολίτιδα. Ακόμα και σήμερα, η χρήση της γύρης είναι διαδεδομένη και παρατηρείται διαρκής αύξηση της χρήσης της από ανθρώπους ως συμπλήρωμα διατροφής και ως τονωτικό. Απευθύνεται τόσο σε μικρές ηλικίες όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες γιατί προσφέρει ευεξία και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης λέγεται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων προστάτη και ενισχύει τη γονιμότητα.

gyrh-gonimotita.jpg

Τα οφέλη της γύρης μελισσών στη γυναικεία γονιμότητα

Μερικά από τα οφέλη αναφέρονται παρακάτω αναλυτικά:

1. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Η γύρη των μελισσών περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά -γύρω στα 96- που χρειάζεστε για να ζήσετε μια υγιή ζωή. Η γύρη περιέχει 40% πρωτεΐνες που το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς να χρειάζεται να τις διασπάσει. Η γύρη των μελισσών περιέχει επίσης διάφορα σημαντικά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία συμβάλλουν στη συνολική υγεία και τη γονιμότητά σας.

2. Αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων

Τα οιστρογόνα βοηθούν στη σωστή απελευθέρωση των ωαρίων κατά την ωορρηξία ενισχύοντας τη δραστηριότητα των ωοθηκών. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα των ωαρίων, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος. Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, η γύρη μελισσών μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα επίπεδα των οιστρογόνων σας και να εξισορροπήσετε τις ορμόνες που χρειάζεστε για να μείνετε έγκυος. Η γύρη βελτιώνει επίσης την ικανότητα των ωαρίων να αντέχουν και να επιβιώνουν στη φάση της επώασης.

3. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό και τη λίμπιντο

Η γύρη αυξάνει τη λίμπιντο και τα επίπεδα ενέργειας σας, καθιστώντας ευκολότερη τη σύλληψη. Η γύρη διεγείρει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας προστατεύει από διάφορες ασθένειες. Όλα τα σημαντικά λιπαρά οξέα, υδατάνθρακες, γλυκόζη, αντιοξειδωτικά, φρουκτόζη, βιταμίνες, ένζυμα και μέταλλα που περιλαμβάνονται στη γύρη συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Η γύρη μελισσών λέγεται ότι ενισχύει τη γονιμότητα.

Bigstock

Παρενέργειες και κίνδυνοι της γύρης μελισσών

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές ιστορίες επιτυχίας ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε, «Είναι η γύρη των μελισσών ασφαλής για να μείνετε έγκυος;». Λοιπόν, είναι, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες ή κίνδυνοι μετά τη χρήση της γύρης μελισσών.

Υπάρχουν όμως, ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις γι' αυτό και ακολουθούν ορισμένες παρενέργειες ή κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε τη χρήση της γύρης μελισσών:

  • Εάν είστε αλλεργικοί στις μέλισσες ή στα προϊόντα της μέλισσας ή έχετε άσθμα, μπορεί να είστε αλλεργικοί και στη γύρη των μελισσών.
  • Η γύρη των μελισσών από τις βιομηχανικές περιοχές μπορεί να έχουν τοξίνες, χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Έτσι, προτιμήστε φρέσκια, καθαρή και καθαρή γύρη μελισσών που προέρχεται από ένα μη μολυσμένο περιβάλλον.
  • Δερματικό εξάνθημα, χαμηλός σφυγμός, συριγμός και δυσφορία μπορεί να εμφανιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις σε άτομα αλλεργικά στη γύρη μελισσών, σε σπάνιες περιπτώσεις, αναφυλαξία.
  • Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντιπηκτικά πρέπει να την αποφεύγουν.
  • Εάν έχετε προβλήματα με τον προστάτη, προβλήματα στο στομάχι, πόνους στις αρθρώσεις ή αλλεργικό πυρετό, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν καταναλώσετε γύρη μελισσών.

Πώς να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας μέσω της γύρης των μελισσών

Για να βελτιώσετε τη γονιμότητα μέσω της κατανάλωσης γύρης μελισσών, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Χρησιμοποιείτε μόνο γύρη μελισσών από οργανικές πηγές που είναι καλής ποιότητας.
  • Τρώτε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Μείνετε μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλές ποσότητες τοξινών και αλάτων.
  • Ασκηθείτε τακτικά, ξεκουραστείτε και καταπολεμήστε το στρες.
  • Κάνετε συχνούς ελέγχους και ελέγξτε τόσο τη δική σας γονιμότητα όσο και του συντρόφου σας.

Συνιστώμενη ποσότητα

Δεν υπάρχουν συνιστώμενες ή συγκεκριμένες ποσότητες γύρης μελισσών για την αύξηση της γονιμότητας. Ρωτήστε τον γιατρό σας ή έναν πιστοποιημένο βοτανολόγο για τη συνιστώμενη δόση πριν ξεκινήσετε να καταναλώνετε γύρη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντάξετε τη γύρη των μελισσών στην καθημερινή σας διατροφή, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές ή σαλάτες.

πηγές: parenting.firstcry.com/ wikipedia.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved