Τι πρέπει να αποφεύγουν τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί

Πού θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους τα ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν.

Τι πρέπει να αποφεύγουν τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί
Τι δείχνει έρευνα για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν. Bigstock

Τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί και προσπαθούν γι΄αυτό, θα πρέπει ν΄αποφεύγουν τις γρήγορες ερωτικές επαφές δίνοντας βαρύτητα και στα προκαταρκτικά.

Αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive Biology and Endocrinology, επισημαίνοντας ότι οι άνδρες με αυτό τον τρόπο μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους - και τις πιθανότητες της συντρόφου τους να μείνει έγκυος.

Για τις ανάγκες τις έρευνες, συμμετείχαν 63 δότες που έδωσαν αρκετά δείγματα σπέρματος σε κλινική.

Όπως διαπιστώθηκε, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 58% υψηλότερος όταν οι άνδρες χρησιμοποιούσαν πορνό εικονικής πραγματικότητας (VR) καθώς τους έκανε να νιώθουν ότι συμμετείχαν στην εμπειρία κι όχι απλά να παρακολουθούν.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο συν-συγγραφέας Allan Pacey, καθηγητής ανδρικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είπε: «Αυτή η μελέτη ενισχύει την άποψη ότι το καλό σεξ μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν ένα μωρό.Δεν πρόκειται μόνο για ένα γρήγορο σεξ την ημέρα του μήνα που η γυναίκα έχει ωορρηξία. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι άνδρες παράγουν καλύτερα δείγματα σπέρματος για σύλληψη όταν έχουν διέγερση».

sex-meta-apo-kaisariki.jpg

Τι έδειξε η μελέτη

Όταν οι άνδρες δεν είχαν εκσπερματώσει για 14 ώρες πριν δώσουν το δείγμα τους, παρήγαγαν 33 εκατομμύρια επιπλέον σπέρμα παρακολουθώντας πορνό VR και όχι βίντεο. Η φαινομενική επίδραση της μεγαλύτερης διέγερσης μειώθηκε όταν οι άνδρες είχαν περάσει περισσότερο χρόνο χωρίς εκσπερμάτιση πριν από το πείραμα, μια πολύ γνωστή μέθοδος που τείνει να αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ούτως ή άλλως.

Οι ερευνητές είπαν ότι δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι οι άνδρες απολάμβαναν περισσότερο την πορνογραφία VR ή εάν οι υψηλότεροι αριθμοί σπερματοζωαρίων συνδέονται με αυτό, ωστόσο θεωρούν ότι είναι η «πιο πιθανή» εξήγηση.

Γενικά οι ειδικοί συνιστούν στα ζευγάρια να κάνουν τακτικό σεξ αποφεύγοντας όσο μπορούν το άγχος καθώς με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης.

Πηγή: dailymail.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved