Ακόμα κι αν αποκτήσω παιδί, δεν θα έχω ποτέ όσα μου «πήρε» η υπογονιμότητα

Κάποτε ονειρευόμουν να κάνω μια μεγάλη οικογένεια. Τώρα θα είμαστε πολύ τυχεροί αν θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε  ένα παιδί.

Ακόμα κι αν αποκτήσω παιδί, δεν θα έχω ποτέ όσα μου «πήρε» η υπογονιμότητα
Instagram / recurrent_loss_psychologist/

Ξέρω ότι η ιστορία μας δεν έχει τελειώσει και έχουμε να δώσουμε κι άλλους αγώνες μέχρι να καταφέρουμε να φέρουμε ένα μωρό στο σπίτι, αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό, δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω όσα μας στέρησε η υπογονιμότητα.

Δεν θα απολαύσω ποτέ την εγκυμοσύνη. Δεν είμαι αρνητική ή αχάριστη αλλά η εγκυμοσύνη μετά την απώλεια είναι ένα ναρκοπέδιο. Η αποβολή μου στέρησε τη χαρά της εγκυμοσύνης και πόσο μάλλον την εμπειρία της γέννησης ενός παιδιού.

Κάποτε ονειρευόμουν να κάνω μια μεγάλη οικογένεια. Τώρα θα είμαστε πολύ τυχεροί αν θα έχουμε ένα παιδί. Αν συμβεί, φυσικά θα χαρούμε αλλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με την υπογονιμότητα σημαίνει να πρέπει να αναθεωρήσεις για τον τρόπο που ονειρευόσουν τη ζωή σου και θρηνείς για τις δευτερεύουσες απώλειες.

Και ναι, σίγουρα η υιοθεσία είναι μια επιλογή για εμάς, αλλά δεν είναι μια γρήγορη λύση και επιπλέον θα πρέπει να θρηνήσεις για την απώλεια του παιδιού, μιας εγκυμοσύνης, γέννησης, κ.λπ.

ipogonimotita.jpg

Instagram/ recurrent_loss_psychologist/

Εάν καταφέρω να γίνω μητέρα, δεν θα είμαι το ίδιο άτομο με αυτό που θα ήμουν αν είχε ολοκληρωθεί η πρώτη (ή ακόμα και η δεύτερη ή τρίτη ή τέταρτη ή πέμπτη) εγκυμοσύνη μου. Υπάρχουν μέρες που νιώθω πολύ πιο εύθραυστη και συντετριμμένη από ό,τι πριν. Είμαι εξαντλημένη και έχω χάσει ένα μεγάλο μέρος του παλιού μου εαυτού και αναρωτιέμαι τι θα συμβεί αν είμαι χειρότερη μητέρα εξαιτίας αυτού.

Οι γονείς μας θα έχουν χάσει τουλάχιστον 5 χρόνια από το να είναι παππούδες. Ο πεθερός μου δεν θα αποκτήσει ποτέ αυτή την εμπειρία. Εγώ θα έχω λιγότερο χρόνο με τα παιδιά μου. Μου έλειψε να γίνω για πρώτη φορά μαμά με τόσους πολλούς φίλους.

Υπάρχει επίσης ο σωματικός αντίκτυπος της υπογονιμότητας και της απώλειας. Το 2021 έκανα 5 χειρουργικές επεμβάσεις. Κάθε νέα προσπάθεια εγκυμοσύνης συνεπάγεται φάρμακα που στην καλύτερη περίπτωση είναι δυσάρεστα και στη χειρότερη μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες παρενέργειες.

Έτσι, ακόμα κι αν αποκτήσουμε ένα υγιές μωρό, δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω αυτό που μας έκλεψε η υπογονιμότητα.

Ελεύθερη απόδοση : Instagram / recurrent_loss_psychologist/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved