Αυξήστε τη γονιμότητά σας τρώγοντας σολομό

Η κατανάλωση σολομού ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα.

Αυξήστε τη γονιμότητά σας τρώγοντας σολομό

Γυναίκα αλατίζει τον σολομό.

Bigstock

Τα ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται σε αφθονία στον σολομό παίζουν βασικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της γονιμότητας και της γενικής υγείας.

Στην ουσία βοηθούν στη ρύθμιση των αναπαραγωγικών ορμονών και στην αύξηση ροής του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα.

Τα οφέλη του σολομού για την υγεία

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 καθιστά τον σολομό εξαιρετικό για την υγεία του εγκεφάλου, τη λειτουργία των ορμονών, τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις ακόμη και για την υγεία του δέρματος. Επίσης είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και εξαιρετικά νόστιμος.

Σολομός άγριος ή εκτροφής;

Έρευνα του Australia's Sustainable Seafood Guide αποκαλύπτει ότι ο εκτρεφόμενος σολομός Ατλαντικού προσφέρει την υψηλότερη διατροφική ποιότητα από όλες τις ποικιλίες σολομού που διατίθενται στην Αυστραλία.

Το επόμενο ερώτημα είναι: πρέπει να επιλέξετε τον εκτρεφόμενο ή τον άγριο σολομό; Ποιος είναι πιο υγιεινός;

solomos.jpg

Ο σολομός είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και ενισχύει τη γονιμότητα.

Διατροφική αξία σολομού

Το EPA και το DHA, τα δύο ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που πιθανότατα έχετε ακούσει, παίζουν βασικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του οργανισμού και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών, ενώ τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου όταν καταναλώνονται στη σωστή αναλογία.

Τόσο τα ωμέγα-3 όσο και τα -6 περιέχονται στον σολομό. Ενώ τόσο ο άγριος όσο και ο εκτρεφόμενος σολομός περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα-3, έχουν πολύ διαφορετικές ποσότητες ωμέγα-6. Στην πραγματικότητα, ο σολομός εκτροφής περιέχει περίπου τετραπλάσια ποσότητα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων από τον άγριο σολομό. Αυτό σημαίνει ότι ο άγριος σολομός έχει πολύ πιο ιδανική αναλογία λιπαρών οξέων εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε.

Ποιον να επιλέξετε

Ενώ τόσο ο σολομός εκτροφής όσο και ο άγριος είναι απολύτως ασφαλής και εξαιρετικά θρεπτικός παρέχοντας πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο άγριος σολομός είναι πιο υγιεινός. Περιέχει ελαφρώς λιγότερο λίπος από τις εκτρεφόμενες ποικιλίες καθώς και λιγότερες θερμίδες και περισσότερα μέταλλα.

Καθώς όμως δεν είναι εύκολο να προμηθευτείτε άγριο σολομό, όποιο τύπο και να επιλέξετε, είναι εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας.

Η πιο ασφαλής λύση σολομού είναι να επιλέξετε να είναι προέλευσης εκτροφείων με ελεγχόμενες συνθήκες διατροφής. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ η συγκέντρωση βαρέων μετάλλων στις ελληνικές θάλασσες είναι χαμηλότερη από το όριο ασφαλείας που έθεσε η Ε.Ε.

solomos.jpg

Φιλέτο σολομού με λεμόνι

Πόσο σολομό πρέπει να τρώτε

Η κατανάλωση σολομού μια φορά την εβδομάδα διασφαλίζει ότι αποκομίζετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία χωρίς δυνητικούς κινδύνους για την υγεία από τα βαρέα μέταλλα.

Με πληροφορίες από το thedietologist.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved